Dimitri Qvintus

Jussi Halla-ahosta tulee maahanmuuttaja

Kyllä, otsikko sen kertoo. Jussi Halla-ahosta tulee maahanmuuttaja. Tarkemmin sanottuna rikoksesta tuomittu maahanmuuttaja. Mies, joka on koko poliittisen uransa kertonut, kuinka kamala asia monikulttuurisuus on, lähtee itse levittämään monikulttuurisuutta. Pisteet siitä: joskus on oikein olla epäjohdonmukainen!

Halla-aho on Brysselissä työperäinen maahanmuuttaja ja hänestä pidetään hyvää huolta. Integraatioon panostetaan ja hän saa yhteisistä varoista kustannettuja henkilökohtaisia avustajia. Myös arjen tasolla haasteita on varmasti tiedossa. Hänen nimensä herättää todennäköisesti kummastusta. Paljon vokaaleja, tuplakonsonanttikin vielä. Ja kuten eräs koomikko (suomalaistunut maahanmuuttaja) on sanonut, sukunimi Halla-aho kuulostaa arabialaiselta kutsuhuudolta. Oman kokemukseni mukaan paikalliset ovat suvaitsevaisia, joten Halla-ahon suomalaisuus hyväksytään varmasti.

Pientä turbulenssia saattaa aiheuttaa se, että tuleva europarlamentaarikko on saanut runsaasti negatiivista julkisuutta kannanottojensa ja kirjoitustensa vuoksi. Hänellä on myös tuomio niiden vuoksi. On selvää, että ympäri Eurooppaa tuomio herättää kiinnostusta – mediassa varsinkin. Halla-aho on itse kirjoittanut maahanmuutosta muun muassa näin:

"Jos emme vihellä missään vaiheessa pilliin, maahanmuutto tulee jatkumaan, kuten sanottua, niin kauan kuin Suomi ja Eurooppa ovat houkuttelevia kohteita, ts. niin kauan kuin niillä on enemmän tarjottavaa kuin tulijoiden lähtömailla."

Nyt, kun Eurooppa on osoittautunut Halla-ahon kohdalla houkuttelevaksi kohteeksi, odotan jo, että joku perussuomalainen kansanedustaja viheltää pilliin ja kutsuu Halla-ahoa elintasopakolaiseksi. Enpä ihmettelisi, vaikka termi epäisänmaallisuuskin vilahtaisi puheissa. Minun mielestäni Halla-ahon päätöksessä ei ole mitään väärää. Tämähän on loistava osoitus vapaasta liikkuvuudesta. Missä EU, siellä mahdollisuus!

”Vastustan kaikkea sellaista maahanmuuttoa, jonka vaikutus vastaanottavalle yhteiskunnalle ja siinä asuville ihmisille on kielteinen."

Jos on totta, että yksikään yhteiskunta ei kaipaa rasisteja, niin silloinhan vaikutus on kielteinen. Tietenkin Brysselissä Halla-aho voi tarkastaa rasistisia mielipiteitään. Kenties hän maahanmuuttajana tajuaa, että maahanmuuttajia pitää kohdella kunnioittavasti. Kuka tietää, ehkä Halla-aho palaa jonain päivänä Suomeen muuttuneena miehenä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (243 kommenttia)

Antti Jokinen

Voih, kuinka lapsellista. Ei ihme, että demarien kannatus kyntää pohjamudissa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Teillä persuilla ei oo vaan huumorintajua! ;)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Se, että kirjoituksessa väitettiin Halla-ahoa rasistiksi vei huumoriarvon.

Käyttäjän PeterAlbck kuva
Peter Albäck

Dimitri, niin kauan kun SDP ei kuuntele mitä tavalinen kansalainen tykkää maahanmuuttajista niin kannatuksenne tulee olemaan 10-15 %. Suomessa pian 400 000 työtöntä ja työväenpuolueen juppiedustaja haukkuu Halla Ahoa. :D

Janne Pohjala

Tälle demarikolumnistille voisi esittää kysymyksen siitä millä tavoin henkilö, joka 80 000 suomalaisen demokraatisessa vaalissa annetulla äänellä nykyisen hallintomenettelyn mukaisesti lähtee edustamaan maatamme Europarlamenttiin on maahanmuuttaja?

Hän ei ole, hän suorittaa Suomen kansan valitsemana tilapäistä edustustehtävää Suomen kansan puolesta. Hän ei ole hakemassa minkään laista kansalaisuutta toisesta maasta.

Hänen saamansa avustus on maksettu hänet valinneiden kansalaisten veroista, joilla laillisuusperiaatteen mukaan edustetaan Suomen kansalaisia Europarlamentissa, käymättä kenenkään muun maan kansalaisten kukkarolla EU:ssa.

Hän on yhtä vähän maahanmuuttaja kuin Suomen Amerikan suurlähettiläs

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen ymmärtänyt niin, ettei Halla-aho ole rasisti, vaan tiukka maahanmuuttokriitikko ja se taas on ihan toinen juttu. Ehkä hänen tyylinsä esittää asiat ilman rautalankaa, tekee tekstin ymmärtämisen toisille vaikeaksi?

Sanoisinkin, jos Halla-ahon nokitusten tapaisin, että ota huomioon, että suurin osa ihmistä tarvitsee tuon tärkeän rautalangan väännön avukseen, jotta tekstisi avautuisivat kaikille niin kuin olet itse sen tarkoittanut.

Näin Pentti Linkola:

"Ihmiskunnasta
Yhdeksän kymmenestä ihmisestä ei ajattele lainkaan eikä koskaan. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta ajattelijasta ajattelee ristiriitaisesti ja virheellisesti. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta johdonmukaisesta ajattelijasta ajattelee niukasti, puolitiehen, useimmat eivät siihenkään asti."

Taitaa tässäkin olla vinha perä ja vähän jokainen meistä voisi peiliin katsoa:)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Osasta Halla-ahon kirjoituksia käy implisiittisesti julki eriarvoistava suhtautuminen toiseuteen - esimerkiksi elämöinti lammilaisella heinäpellolla käyskennelleestä miehestä on selkeän rasistista.

http://www.halla-aho.com/scripta/lammilla_asuva_mi...

(syyttäjä luopui lopulta epäillyn raiskausrikoksen viemisestä oikeuteen)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Juho:

"(syyttäjä luopui lopulta epäillyn raiskausrikoksen viemisestä oikeuteen)"

Miksi luopui?

Eikö raiskaus ole rikos. Tekipä sen mamu tai suomalainen. Tyttökin vielä alaikäinen.

Mielestäni kirjoituksessa ei ollut mitään rasistista.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #64

Syyttäjä ei löytänyt esitutkinnassa todisteita rikoksesta, joten asian vieminen oikeuteen ei ollut mahdollista.

Minun mielestäni tuosta kirjoituksesta tulee ilmi myös rasistinen motiivi, vaikka siinä on jotain asiapohjaakin...

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #90

"Syyttäjän mukaan raiskauksesta ei ollut syyllisyyden tueksi todennäköisiä syitä tai teknistä näyttöä. Syyttämättäjättämispäätöksessä todetaan, että nuoret olivat tunteneet toisensa jo entuudeltaan. Paikallisen marketin valvontakameran kuva kertoi heidän kävelleen käsi kädessä samana iltana."

Eli jos raiskatun tuntee, ei kyseessä ole raiskaus.

Martti Kovala

Kirjoituksestasi käy explisiittisesti ilmi palvova suhtautumisesi "toiseuteen".
Ilmiöstä voisi käyttää myös nimitystä uussuomettuminen.

Jukka Mäkinen

"Paljon vokaaleja, tuplakonsonanttikin vielä. Ja kuten eräs koomikko (suomalaistunut maahanmuuttaja) on sanonut, sukunimi Halla-aho kuulostaa arabialaiselta kutsuhuudolta."

Just. Jussin on pakko olla itse pääveijari koska arabiaa luetaan oikealta vasemmalle ja Halla-Aho onkin takaperin kirjoitettu Oha-Allah.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Serkkupojalla oli kuulemma Saudi-Arabiassa vaikeuksia passinsa kanssa. Ilmeisesti Ala-Olla on liian lähellä jotain Allahin 99 nimestä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Oletkohan nyt aivan tosissasi?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Janne J.M. Sarkasmi on vaikea laji... Kun se kohdistuu itseen, sitä ei sarkasmiksi hyväksytä. Kun itse harrastaa kahta kauheempaa, se ymmärretään.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Voi anteeksi, pukkasi truplan ja ihan omasta huolimattomuudesta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ihan onnistunutta poliittista sarkasmia.

Terveisin: Jostain taholta verkkosukistakin kuullut.

Veikko Penttinen

Markku, voiko demari olla sarkastinen ja jos voi niin ketä kohtaan?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Veikko, kyllä voi, ja politiikan pelissä suhteessa kilpailijoihin.

Ei persut ole ainoa. Rintama(leikki)sotaa käydään moneen suuntaan.

Pertsut käyvät vain sdp:n suuntaan. Helppoahan se on, kun on kimpassa kokoomuksen kanssa. Minä persuna häpeäisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Kilpaveikkoja ovat persut ja kokkarit, mistä niitä erottaa toisistaan, ei ainakaan itserepresentaatiossa ole paljon eroa eli profiilikuvissa. Poikeuksena, Seija Nylund, ja Sirpa Pietikäinen. Molemissa puolueissa on näitä kaksimetrisiä nuoria miehiä takki vähän rennosti lerpattaen ja kuvattu alaviistosta niin että me muut varmasti tajuamme että olemme sekä ala- että ulkopuolella.
Ylimielisyys on oikeistolaisen käytöksen tavaramerkki.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #11

"... kuvattu alaviistosta niin että me muut varmasti tajuamme että olemme sekä ala- että ulkopuolella."

Juu, tuolla Antikaisella varsinkin on aina sellainen oikeistolainen kuvakulma sen kuvissa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taitaa Jussi saada MEP:inä lähes kymmenenkertaisen liksan verrattuna siihen, että olisi jäänyt väitöskirjatyönsä jälkeen apurahatutkijaksi yliopistolle, sikälki kun olisi saanut rahoitusta jatkotutkimuksilleen. Työttömyyskorvaukseen nähden palkka taitaa olla lähemmäs kaksikymmentäkertainen.

Tässä mielessä voidaan puhua elintasopakolaisuudesta, jopa ilman ironiaa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jiri, siusta on tullut kiireinen blogistanissa. Vastailetko vai julistatko?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ehkäpä jiri odottelee apurahaa ja joutessaan...

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #20

Kiitos kysymästä, huhti- ja toukokuun alku menivät opetushommissa ja nyt olen valmistellut esitelmää tai siis olen lähdössä ensi viikolla Reykjavikiin konferenssiin ja heti sen jälkeen vielä Berliinissä Suomen Saksan kulttuuri-instituutiossa vierailemaan. Mutta sen jälkeen alkaa helpottamaan, ainakin jos projektimme ei saa Suomen akatemialta jatkorahoitusta.

Mutta näistä kiireistä huolimatta en millään ole malttanut olla vierailematta US:n puheenvuorossa, koska täällä nämä jutut ovat niin hervottomia, vähän niin kuin Hommafoorumilla. Ne rentouttavat mukavasti kiireiden keskellä, saa vatsa kippurassa hohotella.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Sikäli kun asia nyt tärkeä on, niin Halla-aho kyllä käsittääkseni sai sen rahoituksen jatkotutkimukselleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Halla-aholla on vetoomus tuomiostaan EIT:ssä ja ennakkotapausten perusteella taitaa Suomen oikeuslaitos taas saada näpeilleen ja tuomio puretaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taitaa olla EIT:kin DEMLA:n jäsenten salaa soluttama. :P

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se taitaa sitten olla mepin päätehtävä ja tapa käyttää mepin vaikutusvaltaa-rukata omia tuomioita.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Eipä taida saada Suomen oikeuslaitos näpeilleen. Nimenomaan Euroopasta oli haettu ennakkotapaus siinä KKO:n päätöksessä, että oikeuskäytäntö olisi linjassa.

Junes Lokka

KKO:han käytti EIT:n ratkaisua asiassa Féret v. Belgia, 16.7.2009. Kysymys on nyt siitä, voiko sitä oikeasti soveltaa Halla-ahon "Muutama täky Illmanille" -kirjoitukseen.

"36. Sananvapauden rajoja maahanmuuttoon liittyvässä poliittisessa kirjoittelussa koskee ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisu asiassa Feret v. Belgia, 16.7.2009. Ihmisoikeustuomioistuin on katsonut, että kansallismielisen puolueen puheenjohtajan ja parlamentin jäsenen tuomitseminen kiihottamisrikoksesta vankeusrangaistukseen ja menettämään vaalikelpoisuutensa hänen maahanmuuttajiin kohdistamansa poliittisen arvostelun johdosta ei ollut rikkonut sananvapautta koskevaa ihmisoikeussopimuksen 10 artiklaa. Poliitikko oli kirjoituksillaan pitänyt maahan muuttaneita ulkomaalaisia rikollisina, jotka tulivat maahan käyttääkseen hyväkseen maahan asettumisestaan johtuneita etuuksia. Ratkaisun mukaan tällaiset puheet olivat omiaan herättämään yleisössä, varsinkin asioihin vähemmin perehtyneissä henkilöissä, halveksuntaa ja eräissä jopa vihaa ulkomaalaisia kohtaan. Rasistista syrjintää ja ulkomaalaisvihaa tuli vastustaa niiden kaikissa muodoissaan niin pitkälle kuin mahdollista ja silloinkin, kun puheella ei kehotettu ryhtymään mihinkään tiettyyn väkivaltaiseen tai muutoin rikolliseen tekoon. Ratkaisussa katsottiin, että valittajan asema parlamentaarikkona ei vähentänyt hänen vastuutaan ja että oli olennaisen tärkeää, että poliitikot välttivät julkisissa puheissaan ilmaisuja, jotka olivat omiaan herättämään ja ylläpitämään suvaitsemattomuutta. Käytetyt stereotyyppiset iskulauseet tai ilmaisut olivat omiaan saattamaan keskustelun järkevän väittelyn ulkopuolelle, mikä lisäsi rasististen puheiden haitallisia vaikutuksia."

http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2012/20120058

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #159

Siis EIT:n mukaan maahan muuttaneita rikollisia ei saa pitää rikollisina?
Vai miten olisi kirjoituksesi tulkittava?
Näin maallikosta EIT:n kanta muistuttaa kovasti takavuosien kekkosslovakian pahinta rikosta:"neuvostovastaisuutta".

Ville Nieminen

Nyt alan ymmärtää, miksi demarisosialistien DEMLA ajoi niin kiihkeästi Halla-Aholle rikostuomiota. Jotta häneen voitaisiin aina jatkossa liittää sanapari "rikoksesta tuomittu".

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Joo. Koko prosessi oli vaan juuri tämän vitsin pohjustusta.
Aika kiitettävä sitoumuksen määrä kyllä siihen että voi heittää tämän läpän vuonna 2014 eurovaalien jälkeen.

Jari Leino

No, sinäkin Qvintukseni juuri tuossa heitti kyseisen läpän vuonna 2014 eurovaalien jälkeen.

Tuomioon johtanut kirjoitus on vuodelta 2008. Sitoumuksen määrä vaikuttaa todellakin kiitettävältä. Aina tuo jaksetaan kaivaa esiin.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ihan vaan kysyisin, että minne maahan Halla-aho on muuttamassa?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mie vaan pyörittelen päätäni. En kyllä erityisesti tykkää tai ole tykkäämättä (yksi mies ja yksi mielipide) Halla-ahosta, mutta kai me ollaan ihmisiä kaikki?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Kyllä nyt blogistin kirjoituksesta huokuu yksi kuolemansynneistä eli kateus. Mikäli ei oma ideologia toimi niin kuin pitäisi kannattaisi pyrkiä etsimään syytä omista joukoista eikä nostattaa sitä toista kuolemansyntiä eli vihaa muita kohtaan.

Sini puhui ylimielisyydestä, joka oli oiva havainto. Sekin nyt osui omaan nilkkaan. Oikeistolaisena en ole kokenut sitä vasemmiston puolelta mutta vakavaa sellaista muutamien kokoomuslaisten puolelta!!

Van Freddy

Komennusmiehet ja siirtotyöläiset eivät muuttaa mihinkään, perhe jää useimmiten kotona.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Turha ja lapsellinen blogi. Eikä kommenteissakaan ollut paljon ihastelemista. Vain Kaija Kelhu ja Jarmo Makkonen kirjoittivat asiaa.

Miten tulkiten saat Halla-ahosta maahanmuuttajan?

Ottaako se noin koville?

Jouko Silvennoinen

Mitäs me Halla-ahon kanssa ollaan vaan rasisteja, populisteja, sun muuta väärin kansa äänesti taas, vaihdetaan kansa vaikkapa välimeren eteläpuoleiseen poppooseen sehän joillekki soppii.On ne vaan herkkiä nämä eliittikukkahattutätipuolueden kannattajat olet heti leimattu jos poikkeat hedän aatemailmasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hienoa, että Qvintus on kiinnostunut kilpailevan puolueen EU-ääniharavasta, eikä vain Jaakonsaaresta tai Kumpula-Natrista.
Samalla hänelle itselleen avautuu mahdollisuus oppia jotain eurooppalaisten EU-vaaleissa ilmaisemasta demokraattisesta protestista ja demokratian olemuksesta, josta VTT Markku Jokisipilä kirjoitti todella oivaltavasti TS:ssa 28.5.2014. Saksalainen demari MEP-puhemies Martin Schultz ei näet ymmärtänyt:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Osmo Rauhala palasi vallan vaihtovuosiin kolumnissaan tänään (TS/29.5.2014). Sekin kertoo jotain puoluejyrän alle jääneiden uskollisten sokeudesta, kuuroudesta ja kyvyttömyydestä:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634952/Valla...

Jos siis Qvintuksella on halua ja edellytyksiä miettiä asioita, hän saattaisi olla ensimmäinen sdp:n jäsen, joka ymmärtää edes hieman, mitä Euroopassa on tapahtumassa. Lasse Lehtisen lisäksi. :D

Mutta pelkään pahoin, että esteeksi ymmärrykselle voivat tulla omat ennakkoluulot ja asenne toisinajattelua kohtaan. Ja toki myös ontuva sarkasmi. :D

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintäsihteeriltä ihan hauska kirjoitus. Ilmeisesti tämä nyt sitten on SDP:n näkemys yhteisten asioiden hoitamisesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kylläpä nyt Dimitrin pakina ärsyttää :)

Siinähän oli jopa ihan hyvä ajatus: Halla-aho lähtee kehittymään poliitikkona, ja se voi olla ihan hyvä asia.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Ei se nyt varsinaisesti ärsytä, aika ennalta-arvattavaa touhua tämä. Vaalikausi on ilmeisesti alkanut jo. Mietin vain, että pitäisikö hallituspuolueiden välillä tehdä töitäkin.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

Halla-ahon mukaan "syypää (maahanmuuttoon tai sen negatiivisiin seurauksiin) on poliittinen eliitti, joka on legitiimi vihan kohde". Hänhän on kuitenkin viimeistään nyt itsekin poliittista eliittiä. Mahtaako (sarkastisesti pohtien ilman sen kummempia täkyilyjä) "väkivalta olla yhä aliarvostettu ongelmanratkaisukeino", jos tai kun sitä sovellettaisiin polittiiseen eliittiin?

Junes Lokka

Onko Halla-aho myös syypää maahanmuuttoon?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen

On. Minä en asettanut häntä ehdolle.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #91

Ehdokashan asettuu itse ehdolle lähettämällä ehdokashakemuksen, mutta voitko kertoa miten Halla-aho on syypää maahanmuuttoon?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #99

Tuleeko Halla-ahosta maahanmuuttaja?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #115
Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #143

Fantastinen vastaus. Onneksi se on nyt tässä kirjallisessa muodossa.
Onko hän rikoksesta tuomittu?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #178

On hän tainnut saada sakon jumalanpilkasta. Mitä sitten?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #182

Tuleeko Halla-ahosta maahanmuuttaja?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #183
Janne Wester

ei meppejä pidetä maahanmuuttajina. Palvelut saadaan omalla kielellä ja mepit viihtuvät omissa porukoissa. Ja sitä paitsi lähteehän Rinnekin Brysseliin piipahtamaan, takatasku täynnä tuomioita. ja Katainen

Janne Wester

Ja Dimitri vielä. Mepit eivät maksa tuloveroa Belgiaan. Eu-paratiisi vie vähän mutta se siinä

Jari Leino

Se on ihan pyrsseliläisten oma asia millaisia mamuja suostuvat ottamaan vastaan.

Voi olla, että pyrsseliläisillä on samanlainen suhtautuminen elintasopakolaisiin kuin punkalaitumelaisilla, jotka ajattelevat, että on hyvä, kun Valde (pyrsseliksi Le Unión) antaa elintasopakolaisille rahaa, niin ne käyttävät sen sitten paikallisissa kaupoissa ja ostavat höyryäviä simpukkapatoja. Ja jos Valde antaa rahat, niin mitä se on keneltäkään pois!

Mikael Kerokoski

Hieno bloggaus. Jatkakaa samalla linjalla niin eduskuntavaaleissa kannatuksen voi laskea kahden käden sormilla. Yli 10% on kova suoritus nykyisillä näytöillä. Nyt tuli vielä puheenjohtajaksi Rinne, aito ay-änkyrä 80-luvulta.

Ja mitä Halla-ahon mamustatukseen tulee, niin kyseessä lienee ennemminkin komennusmies, ja kulut maksaa lähettävä valtio.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Dimitri Qvintus". Kaikenlaisia nimien vääntelyjä voi harjoittaa, joskin ne voivat osoittaa hienoista lapsellisuutta. Minä olen ikuinen lapsi ja totean, että venäläismuinaisroomalainen kirjoitti niin hyvin kuin osaa.

Ihmettelen vain tämän Halla-ahon, joka on yksi yli 700:sta, saamaa huomiota.

Missä ovatkaan sdp:n edustajien huikeat saavutukset ja ylistykset? Oi Mitro Repo, jota tuki Liisa Jaakonsaari katkeraan loppuun saakka, mitä suurta hän saikaan aikaan?

Entäpä rkp:n edustaja? Mitä todella suurta ja järisyttävää on Thorvalds tehnyt?

Ovatko kokoomuksen edustajat syöneet ennätyksen simpukoita alta aikayksikön?

Kaikki tietävät kepun ja vihreät. Tulos nolla niin on hyvä olla

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Aivan totta. Tätä tämä nykyinen "demokratia" on. Mitro Repo oli aivan samanlainen tapaus kuin Halla-aho, vain päinvastainen:

Mitro Repo herätti mielikuvia miellyttävästä, ymmärtävästä, epäpoliittisesta henkilöstä ja sai yli 70 000 ääntä, mutta käytännössä ei hänellä ollut mitään asiallista ajatusta ja käyttäytyikin vielä huonosti.

Halla-Aho (80 000 ääntä) vaikuttaa tunteettomalta, faktojen hallitsijalta, jonka yksinkertaistukset vetoavat tietynlaisiin ihmisiin ja luultavasti hän ei saa oikein mitään tehtyä, kun ei pysty yhteistyöhön. Hän ei tosin menetä mitään, tuskin äänestäjiäänkään, koska hän pystyy aina pitämään kiinni faktoistaan.

Junes Lokka

Mitkä yksinkertaistukset? Millä tavalla Halla-aho ei pysty yhteistyöhön? Miten ihmeessä kukaan voi verrata Repoa Halla-ahoon?

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #175

En ole pitkään aikaan lukenut Halla-Ahon Kirjoituksia, vilkaissut edes Scriptaan päin, mutta ilmeisesti niitä on edelleenkin olemassa - ja luultavasti uusia syntyy, mutta tämänkin blogikirjoituksen kommenteissa Jussi Halla-aho (tai kyseistä nimimerkkiä käyttävä!) kirjoittaa näin:

"Suhtaudun nihkeästi vain sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka tulevat yhteiskunnalle kalliiksi."

Miten voi perustaan toisiin ihmisiin suhtautumista tuollaiseen "faktaan", joka on älytön yksinkertaistus? Miksi hän suhtautuu nihkeästi ihmisiin, jotka "tulevat yhteiskunnalle kalliiksi"? Missä kulkee raja, että ihminen "tulee yhteiskunnalle kalliiksi"? Suhtautuuko hän samalla perusteella nihkeästi vammaisiin, sillä he tulevat varmuudella kalliiksi? Sairaisiin?

Miten tuollaisella ihmisikuvalla voi tehdä yhteistyötä muiden ihmisten kanssa? (Joo, Euroopan parlamentissa on muitakin vastaavia, mutta...).

Mitenkö voi verrata Repoa Halla-ahoon? En tiedä muista, jotka sellaista olisivat tehneet, mutta itse tein sen muutamalla (yksinkertaistavalla!) rivillä.Mmiten, se on nähtävissä niillä riveillä.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #177

> Miten voi perustaan toisiin ihmisiin suhtautumista tuollaiseen
> "faktaan", joka on älytön yksinkertaistus? Miksi hän suhtautuu
> nihkeästi ihmisiin, jotka "tulevat yhteiskunnalle kalliiksi"?

Eihän Halla-aho mitään negatiivista henkilökohtaista asennetta muodosta niihin ihmisiin, jotka tulisivat Suomelle kalliikksi tänne muuttaessaan. Hän on nähdäkseni vain sitä mieltä, että Suomeen ei kannata ottaa ulkomailta sellaista väestöä, joka tulee kalliiksi. Esimerkiksi lukutaidottomat afrikkalaiset muslimit. Heille ei löydy Suomesta töitä ja heidän kouluttamisensa on joko erittäin kallista tai mahdotonta. Se ei ole suinkaan mikään "älyton yksinkertaistus" vaan puhdasta faktaa. Tottahan joukóssa voi olla loistaviakin ja Suomelle hyödyllisiä yksilöitä, mutta ei sillä verukkeella kannata välttämättä ottaa sataa tuhatta toisenlaista.

> Missä kulkee raja, että ihminen "tulee yhteiskunnalle kalliiksi"?
> Suhtautuuko hän samalla perusteella nihkeästi vammaisiin, sillä he
> tulevat varmuudella kalliiksi? Sairaisiin?

Raja kulkee siinä, että sellainen ihminen on "kallis", joka ei pysty kustantamaan omaa ja perheensä elämää oman työnsä panoksella. Sellaisia ihmisiä ei ole Suomessa jo elävien kannalta järkevää tuoda Suomeen. Tai siis se on se pointti. Saahan sellaista mieltäkin olla, että Suomessa asuvien eduilla ei ole merkitystä.

Asia ei liity millään lailla Suomessa eläviin vammaisiin tai sairaisiin. Yritä

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #237

OK, kuten sanottu, en ole lukenut Halla-ahon kirjoituksia sen jälkeen, kun niitä joskus vilkaisin, joten en ilmeisestikään osaa lukea tekstiä oikein.

Minä kirjoitin ja Arto vastasi:

>> Miten voi perustaan toisiin ihmisiin suhtautumista tuollaiseen
>> "faktaan", joka on älytön yksinkertaistus? Miksi hän suhtautuu
>> nihkeästi ihmisiin, jotka "tulevat yhteiskunnalle kalliiksi"?

>Eihän Halla-aho mitään negatiivista henkilökohtaista asennetta muodosta >niihin ihmisiin, jotka tulisivat Suomelle kalliikksi tänne muuttaessaan.

Halla-aho kirjoitti tänne, eilen:

> Maahanmuuttovastaisuuteni on hyvin valikoivaa. Suhtaudun nihkeästi vain > sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka tulevat yhteiskunnalle kalliiksi.

Minulle maahanmuuttaja on ihminen, joten suhtautuminen nihkeästi "sellaisiin maahanmuuttajiin" on suhtautumista nihkeästi ihmisiin. Minulle nihkeä suhtautuminen on myös negatiivinen ja henkilökohtainen näkemys, joten en vain ymmärrä ja siksi minulle pitää selittää Halla-ahon sanat uudelleen. Tuskin auttaa.

Nihkeä suhtautuminen myös johtui ainoan annetun selityksen mukaan "kalliiksi tulemisesta" ("maahanmuuttajuudestahan" se ei voi johtua, kun Halla-aho ei ole rasisti), joten on aivan aiheellista miettiä muitakin ihmisiä, jotka "tulevat kalliiksi".

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #177

Näistähän on tehty laskelmat Norjassa ja Tanskassa. Tässä Norjan tulos: http://jlokka.blogspot.fi/2013/03/tilastokeskuksen...

Katso erityisesti tätä ja katso, mikä ryhmä jää nollan alapuolelle: http://4.bp.blogspot.com/-pfV8lFOQg_E/UUx0A7FDQSI/...

Tanskasta: http://rahmispossu.net/2014/01/31/5-000-tulijaa-ma...

Käyttäjän JormaAhponen kuva
Jorma Ahponen

Dimitrille vain muistutukseksi että onhan heillä omakin SDP rikoksesta tuomittu ja kysymys päälle: Kumpi tappaa enemmän sanat vai rattijuoppo tiellä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai että jos kahdesta myrkystä toinen toimii erilailla ja hitaammin niin sitten se on melkein hyvä?

Junes Lokka

Miten voidaan rinnastaa sanat myrkkyyn?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #74

Oletko kuulluut vertauksissa?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #92

Olen. Miksi vertaat sanaa myrkkyyn?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #98

Sinua häiritsi sanojen vertaaminen myrkkyyn, mutta ei kännissä ajamisen vertaaminen myrkyksi?

Se, että sanotaan sanojen olevan myrkkyä on sentään erittäin käytetty sananparsi.

Jännä. Mutta kertoo kyllä aika paljon.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #103

Toisin kuin kännissä ajaminen, en näe, miten sana voi tappaa. Miten se siis on myrkkyä ja mitä rikollista Halla-ahon kirjoituksessa on?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #110

En muuten sanallakaan viitannut Halla-Ahoon tai hänen rikostuomioonsa, joten miksi kyselet mielipiteitäni siitä? Pitäisikö ruveta tutkimaan ylinopeudetkin itse kun tuomioistuimen sana ei näemmä saa tarkoittaa mitään? Valitan, en ole rikostutkija enkä syyttäjä.

Jos et näe miten sana voi tappaa, luepa vaikka diktaattorien retorisista taidoista, psykopaattien sosiaalisita kyvyistä ajaa uhrinsa itsemurhan partaalle tai uskonnollisten fanaatikkojen saarnoista jotka saavat uskovaiset ryhtymään terrorismiin. Tai edes koulukiusaamisesta.

Sanat ovat tappaneet enemmän kuin mitkään muut syyt maailmassa yhteensä. Ne OVAT myrkkyä, joka tappaa ja/tai saa tappamaan muita.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #120

Vastaukseni oli Sinille. En edelleenkään ymmärrä, miten joku rinnastaa kirjoittelun kännissä ajamiseen, mutta annetaan olla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #145

Vastauksesi oli minun viestiini("Vastaus kommenttiin #120"), ei Sinin, joten toistan: Miksi kyselet mielipiteitäni Halla-Ahon tuomiosta, johon en ole viitannut sanallakaan.

Alkuperäinen vertaus vertasi myrkkyyn sekä sanoja että kännissä ajamista, ei niitä toisiinsa. Vain toinen vertaus sinua häiritsi ja minusa se oli jännä, siksi asiaa ihmettelin. Ymmärrän ettet ehkä halua ajatusmaailmaasi täällä sen enempää avata, mutta vastaa ainakin toiseen kysymykseeni.

Annetaan olla? Vaikket edes vastannut? Ei tietenkään anneta. Kysyin koska haluan tietää, miten mielipiteeni jostain oikeuden tuomiosta liittyi asiaan. Ja haluan yhä. En ole syyttäjä enkä rikostutkija, joten en ymmärrä, miksi minun pitäisi siitä olla jotain mieltä. Etenkään kun en siitä edes puhunut vaan kummallisesta ymmärtämättömyydestäsi sanojen vertaamisessa myrkkyyn.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #214

Olet taas väärässä: vastaukseni oli vastaus nro 70 "Miten voidaan rinnastaa sanat myrkkyyn?" viestiin 53. "Ai että jos kahdesta myrkystä toinen toimii erilailla ja hitaammin niin sitten se on melkein hyvä?"

Viesti 53 oli Sinin kirjoittama.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #225

Väärässä tässä olet vain sinä. Viestisi #110 oli MYÖS vastaus minun viestiini, viestiin #103, jossa kysyt ".. ja mitä rikollista Halla-ahon kirjoituksessa on?"

Jos nuo kaksi viestiä ovat vastauksia johonkin muuhun kuin minun viestiin, opettele käyttämään sitä "vastaa" linkkiä oikein. Sinun kuuluu klikata kyseistä linkkia SIITÄ kommentista, johon vastaat.

Menipä vielä pöljemmäksi kuin pelkkä selkeän sananlaskun ymmärtämättönyys kun pitää blogiakin opettaa käyttämään aikuista miestä.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #234
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #244

Kuvasi on väärästä kohdasta. Katso niitä viestejäsi, jotka ovat vastauksia minun viesteihini.

Jännä miten mies viitsii kierrellä kun ei osaa vastata typeryyksiinsä.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #270

Voitko laittaa linkin tai antaa viestien numerot?

Joku muu näkee asian kuten minä: http://dimitriqvintus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #272

Luettelin mainitut viestit jo aiemmin. Käytännössä myös toistin, mitä niissä sanoit.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #274

Olen pahoillani, mutten edelleenkään ymmärrä, mikä sinua hiertää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #275

Se, että kysyit mitä mieltä olen Halla-Ahon tuomiosta, muttet suostu selittämään miksi sillä oli mitään merkitystä mihinkään, mitä sanoin.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #277

En ole sinulta kysynyt kuin, että miten kännissä ajaminen voidaan rinnastaa blogien kirjoittamiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #279

J.Lokalle vastaan että monenlaisia asiota voidaan rinnastaa keskenään täällä stalinismin ulkopuolisessa maailmassa. Annan toki ensin esimerkin joistakin tuon raamatunpituisen listan aiheista. Kohta yksi koskee erittäin paljon tätä keskustelua.
1. Silloin kun joku muu ottaa ne ensin yhtäaikaa puheeksi.
2. Molempia toimintoja harrastetaan kotimaassamme vilkkaasti.
3. Molemmat kuuluvat sellaisiin toimintoihin joilla on vaikusta ja jopa mahdollista vaaraa ulkopuoliselle henkilölle tai puulle tai rakennukselle tai eläimelle tai omaisuudelle.
4. Molemmat tapahtuvat julkisessa tilassa.
5. Molemmat ovat altistettavissa kritiikille.
6. Molempia useasti altistetaan kritiikille.
7. Molemmilla toiminnoilla on tekijä joka on yksilö. (Ne eivät ole verrattavissa esim sellaiseen kun väkijoukko paniikissa tulee tallomaan kuoliaaksi ihmisiä jossa tapahtumassa on vaikea osoittaa yksittäisen tallaajan syyllisyyttä.)
Kuten sanoin listan voi tehdä vaikka kilometrin pituiseksi mutta tiskitkin pitää joskus tiskata vaikka osallistuukin stalinistiseen kuulusteluun.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #282

Esitykseni oli aivan normaalikielinen ja sitäpaitsi rehellinen vastaus sinun töykeään sävyyn esitettyyn kysymykseesi/huomatukseesi jossa toistit kysymyksesi. Nyt tekeydyt lukutaidottomaksi sen sijaan että myöntäisit että olet takertunut johonkin väärässä paikassa väärään aikaan. Se on ihan inhimmillistä eikä kukaan sitä edes huomaa jos itse ymmärrät jättää keskustelun. Minä en ainakaan ole sellaista komentelevaa tenttaajatyyppiä joka rupeaisi sinua kuulustelemaan sormi ojossa ja sinua johonkin nurkkaan hätistäen ikään kuin takaisin päin.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #285

En tekeydy lukutaidottomaksi, en vaan kerta kaikkiaan ymmärrä mitä yrität sanoa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #279

Viestisi #110, joka on vastaus minun viestiini #103 kysyt(minulta, koska vastaus on yksiselitteisesti osoitettu minun viestiini) "..mitä rikollista Halla-ahon kirjoituksessa on?"

Mutta jos miehellä ei ole kanttia perustella puheitaan, niin annetaan olla sitten.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #283

Oletko vastannut, mitä rikollista siinä kirjoituksessa on? Jos olet, mikä on viestinumero?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #286

En tietenkään vastannut kun en kyseiseen asiaan mitenkään ollut kommentoinutkaan. Sinä vaan rupesit jostain hämärästä syystä siitä minulta kyselemään, etkä nyt pysty selittämään miten se liittyi siihen, mistä minä oikeasti(ja yksiselitteisesti) kirjoitin.

Kuten sanoinkin, en ole syyttäjä enkä rikostutkija. En aio ruveta selvittämään liikennesakkojakaan, joten tarvittaessa luotan tuomiot tuomioistuimelle. Sillä, mitä kommentoin, ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä kyseisen tuomion kanssa, eikä nielipiteeni sen oikeellisuudesta liittynyt mitenkään asiaan, joten halusin tietää miksi sitä minulta kysyit.

Olen niitä viestinumeroita sinulle toistanut jo useampaan kertaan. Viestisi #110 vastauksena minun viestiini #103.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #294

Viestin 110. sisältö siis oli "Toisin kuin kännissä ajaminen, en näe, miten sana voi tappaa. Miten se siis on myrkkyä ja mitä rikollista Halla-ahon kirjoituksessa on?"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #279

Rinnastus on aivan minkä tahansa kahden sanan tai lauseen asettaminen symmetrisesti samaan asemaan. Lauseessa "joko siksi että pettyi hän suuttui tai kyseessä oli alhainen verensokeri´" rinnastetaan kaksi lausetta. Stalinlandiassa voi siis joutua ristikuulusteluun moisesta rinnastuksesta. Kuka teillä uskaltaa ollenkaan avata suutaan jos sieltä vaikka tulee :
Kenkä ja kärpasensurina! Eihän noita voi rinnastaa.....Roviolle!!!!

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #284

Kuinka monta ihmistä on kuollut "Muutama täky Illmanille" -kirjoituksen johdosta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #287

Kerro, aihe on minulle ihan uusi ja en edes tiedä mistä kirjoituksesta puhut. Minä oikeasti olen verranut rattijuopottelua ja kirjoittamista koska joku oliko se Aphonen aloitti sellaisen vertaamisen.
Tuollaista käytöstä kutsutaan ääri-itsekeskeiseksi että ymppää omaa tärkeää jotain illman-kysymystä sellaistenkin suuhun jotka eivät koskaan ole ottaneet kantaa mihinkään illmanjuttuun. Se on sun juttusi. Mulle on ihan mielenkiintoinen se periaatteelinen kysymys että voiko kirjoittelua ihan yleisellä tasolla tai siis sanaa verrata konkreettisempaan tekoon eli rattijuoppouteen. Minulle sinä et ole sellainen kingi että minun pitäisi vaan siitä että sinä osallistut johonkin keskusteluun tietää että kaikki mistä puhutaan liittyykin johonkin ilmanniin. Minun kiinostukseni ilmanniin jonka nimen olen usein nähnyt ja kuullut nuivien suusta on että lapsuudessani puhuttiin joistain tamperelaisista illmanneista ja että se on ensimmäisiä ruotsinkielisiä sukunimiä jonka kuulin. Olen sitten miettinyt että miksi nimi on jäänyt mieleen lapsuuden hämärästä. Se on kai aika tavallinen nimi.
Olen pahoillani jos tuotan sinulle pettymyksen kun niin suurella vimmalla ja kiihkeillä sanankäänteillä heität kommentteja tähän keskusteluun joka ei minussa herätä muuta kuin uteliaisuuta että vai tällä tavallako ne poijjaat politiikkaa tekevät mummoja kuulustellen kuin rikollisia vaan siksi että mummo ei ole tiennyt että joku äärettömän tärkeä doktriini nyt on pelissä.
Tulevaisuudessa siis voi saada kadullakin jonkun kimppuunsa ihan odottamattomista syistä.
Ehkä te pian julistatte että jakaus keskellä päätä liittyy ilmanniin tai kalskeeseen tai Halla.ahoon ja sitten tuutte haastamaan ihmisiä jotka eivät tästä uudesta jakauskannanotosta tiedä mitään.
Tulee kyllä mieleen Itä-Eurooppa ja meno siellä neuvostoaikaan ja käsittämättömät oikeudenkäynnit.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #289

"Muutama täky Illmanille" on se kirjoitus, josta Halla-aho sai sen kuuluisan sakkotuomion, jota tässäkin blogissa käsitellään. Miten aihe voisi olla sinulle uusi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #290

Kyllä minä epämääräisesti mielessäni yhdistän Illannin-Halla-ahon-jonkun vihapuhetuomion mutta en ole perehtynyt ja tuo blogin nimi on minulta jäänyt ennen näkemättä. Oliko Dimitrin blogi siitä- ei ollut -se oli nuivuudesta yleensä ja Halla-ahosta nuivien päänuivasta nyt Brysselissä.
Minulla on nuoria sukulaisia jotka ovat opiskelleet filosofiaa. Heidän parissaan käydään usein ihan yleisluontoisia keskusteluja joissa on juuri noita rinnastuksia ja sitten joku joko logiikkaan, tai kausaliteettiin (he osaavat sen paremmin selittää mitä sillä tarkoitetaan) tai moraaliin liittyviä kysymyksiä pohditaan melkein seurustelumuotona ei siis vakavassa mielessä johonkin agendaan liittyen. Voin kuvitella että filosofian oppikirjoissakin on malliongelmia joissa keskustellaan rinnastuksista.
Mutta nyt minusta sinun sävysi on jo sellainen että ei tunnu että kinastellaan. Ensi kerralla kun kuulen Illmannimen jossain kiinnostavassa keskustelussa minun pitää perehtyä tuohon "Muutama täky...." blogiin koska tämän keskustelun jälkeen se kuuluu yleistietoni sisällä olevaan piiriin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #145

Mikset hyökkää Jorma Aphosen kanssa väittelemään, hänhän ne nimenomaan rinnasti ja minä keskustelin hänen rinnastuksensa pohjalta.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #233

Ahponen kirjoitti: "Dimitrille vain muistutukseksi että onhan heillä omakin SDP rikoksesta tuomittu ja kysymys päälle: Kumpi tappaa enemmän sanat vai rattijuoppo tiellä."

En näe tuossa rinnastusta.

Sinä kirjoitit: "Ai että jos kahdesta myrkystä toinen toimii erilailla ja hitaammin niin sitten se on melkein hyvä?"

Minulla keskustelu näkyy näin: http://i.imgur.com/3I9LeYW.png

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #243

Se on rinnastus. Ja Junes minä käytin myrkkyvertausta aivan onnellisen tietämättömänä siitä että, kuten nyt kiistelysi ja sanoihini tarttumisen myötä olen googlea apuna käyttäen saanut tietooni, sanaparia myrkky/sana käytetään someympäristössä merkitsemään jollain foorumilla kiellyttyjä ilmauksia ja sanontoja. Sinä luit minut ikään kuin poliittisena vastustajana ja ymppäsit keskuteluun joitakin omia "tärkeitä kysymyksiä" kun taas minua kiinnosti alkuperäinen kommentointi Aphosen ja sinun välillä. Mutta onhan se mielenkiintoista ihan umpimähkään osua johonkin toisen ihmisen tärkeään kysymykseen. Tämän keskustelun voi nyt varmaan lopettaa ja voit huoleta löysätä sitä myrkky/sanasensoriasi.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #262

Kuvittelet liikaa. Halusin vain tietää, millä logiikalla kännissä ajaminen voidaan rinnastaa blogien kirjoittamiseen. Vastausta ei näköjään tipu, joten antaa olla.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #103

Kertoo hyvin paljon. Empatiakykyiset ihmiset ymmärtävät sananparren merkityksen.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #126

Voitko sanoa mitä se kertoo ja miksi vihjaat minun olevan empatiakyvytön?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #98

Koska vertaukset toimivat niin. Sanotaan myös myrkyn niellyt ihmisestä jolle on sanottu jotain ikävää.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #105
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #111

Jos sana alistaa tai mitätöi tai manaa tai loukkaa niin usein toistettuna se lyhentää ikää. Mistäs tämä sai alkunsa tämä kesksutelu muuten, kysy siltä joka vertauksen ensin otti esille.
Ja sinun "joku ylen huora"-nimittelysi on tappavaa kieltä ja kansanvastaista.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #113

Sinähän se ensimmäisenä vertauksen esitit. Kuoliko se Ylen suojatyöpaikkalainen?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #146

Huora on kuollut! Eläköön suojatyöpaikkalainen!

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #185

Mitä muuta Ylen työntekijä on?

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #186
Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #186
Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Pitääpä sekaantua tähän kun on niin pitkä vänkäys.

Ahponen: "Kumpi tappaa enemmän sanat vai rattijuoppo tiellä."

Lappalainen: "Ai että jos kahdesta myrkystä toinen toimii erilailla ja hitaammin niin sitten se on melkein hyvä?"

Alkuperäinen kysyjä vertasi kahta rikosta, mutta ei asettanut niitä samanarvoisiksi (eli rinnastanut).

Sini taas mielestäni asetti ne samanarvoisiksi, eli rinnasti ("kaksi myrkkyä"). Ainoa ero näillä oli, että toinen toimi hitaammin. Tarkkaan ottaen kai rinnasti melkein samanarvoisiksi, koska siinä oli se nopeusero.

Mielestäni on rattijuopumustuomion vähättelyä rinnastaa se Halla-ahon tuomioon (sananvapausrikos).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #265

Voi olla mutta rakkaat pojat Halla-aho ei nyt vaan ollut minulle tässä mitenkään mukana. Minua kiinnosti se että sanat voivat haavoittaa ja rattijuoppo voi haavoittaa. Rattijuopon haavoitus on hieman helpompi osoittaa ja niin ollen tuomita. Mutta sehän ei tee haavoittavasta sanasta lempeää sanaa että siitä ei niitä näkyviä ruhjeita tule. Tämä voisi korvata myrkkyjuttuni. Kelpaakos pojille tämä sitten. Ainakin te osoitatte kuinka äärettömän tärkeitä sanat voivat olla! ; )

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kun aina sitä hesaria mollataan - Nytin ja Radio Helsingin esimies:
http://www.hs.fi/politiikka/a1305574438986

Ville Nieminen

Ymmärtääkseni asia ei ole vielä loppuunkäsitelty, vaan Halla-Aho on vienyt asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Sirkus Arkadia:
http://kalleerkkila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/10871...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

HS:ssä Mykkänen: "KKO oli eri mieltä (eli kokeilu onnistui). Oikeuden mielestä sarkasmin olisi voinut esittää leimaamatta somalialaisia.
Niin olisi. Mutta jälleen maallikko kysyy: miksi Halla-aho sai sarkasmistaan tuomion, mutta Kalevan tosissaan laaditusta kirjoituksesta ei noussut edes syytettä." (Tämä pätkä oli lainattu Huopaisen antamasta linkistä)

Loistava esimerkki ajattelusta, toinen kerta toistoa vielä toden sanoo:)
Näin Linkola sanoi:
"Yhdeksän kymmenestä ihmisestä ei ajattele lainkaan eikä koskaan. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta ajattelijasta ajattelee ristiriitaisesti ja virheellisesti. Yhdeksänkymmentäyhdeksän sadasta johdonmukaisesta ajattelijasta ajattelee niukasti, puolitiehen, useimmat eivät siihenkään asti."

Jos Halla-aho on näistä sanoista saatu KKO:n korkea-arvoisten tuomarien käsittelyyn ihan tosissaan, niin joskus se Linkolakin taisi osua suoraan maaliin. Kaikkeen turhuuteen sitä verorahoja tuhlataankin? Lapsellista.

Mika Samuel Kiekkijev

"Jussi Halla-ahosta tulee maahanmuuttaja"
Eikä taida olla edes ensimmäinen kerta.

Käyttäjän ppauto kuva
Janne Pirinen

Ensin Belgiaan soluttautuu yksi Halla-Allah. Sitten perheenyhdistämisen merkeissä punaviherpiipertäjät maksattavat veroamaksavien lihansyöjämiesten rahoilla maahan "vaimon ja mukulat" sekä muut avustajiksi naamioituneet mukasukulaiset.

Ville Nieminen

Ja ison joukon lapsivaimoja "ottolapsiksi" naamioituneina!

Passe Lehtovaara

Voi morjens mikä mutsi tämänkin blogin tuhertajasta tässäkin löytyy...
kyllä ahistaa. Elämä on sellasta. Taisit olla ehdolla mutta ranta kutsui.

turhuuden kirjailut ny vois vaikka deletoida toimituksen puolesta..

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tulee mieleen, että olisikohan blogistilla persufobiansa seurauksena menneet "nuuskat ja nisujauhot" sekaisin, hiukan vain.

Päivi Ja Timo Sorri

Kiitoksia tästä kirjoituksesta. En tiedä mikä sen alkuperäinen tarkoitus oli, mutta kirjoitus kommentteineen sai aikaiseksi sen että ainakin minä päätin muuttaa mieleni ja ryhtyä Halla-ahon vastustajasta hänen kannattajakseen. Kiitos omastani ja Jussi Halla-ahon puolesta.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Jotenkin Dimitri osaa alittaa itsensä jokaisella tuherruksellaan. Siinä mielessä hän on aivan oikeassa puolueessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuleva euroedustaja Halla-ahokin pystynee parempaan analyysiin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän DimitriQvintus kuva
Dimitri Qvintus

Kiitos syvällisestä analyysista!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Jussi, miten kirjoitusvirtuoosi Halla-aho tekee tässä kommentissaan limbon?

Tavallaan kirjoitat järkevästi ja perustellusti, nyt et.

Puolueen sotkeminen blogistin tekstiin ei ole asiallista.

Käyttäjän MarkusJuva kuva
Markus Juva

Höpöhöpö, itsetutkiskelun paikka nyt Jussi. Vähän myötätuntoa mukaan siihen politiikkaan, ei se kuiva rationalisointi sinua eikä ketään muutakaan onnelliseksi tee. Ksenofobiasta ja muista peloista eroon, niiden ruokkiminen todella haitallista kansallemme. Ihminen on ihminen rodusta tai kulttuuriperimästä välittämättä, ja myötunto avain todelliseen yhteenkuuluvuudentunteeseen ja rauhaan.
Euroopan ulkopuolelta tulevilta ihmisiltä meillä todella paljon opittavaa, niinkuin toki heilläkin meiltä. Talous ei ikinä ratkaisu ihmiskunnan todellisiin ongelmiin, vaikka toki sitäkin ylläpitää pitää, mutta ei sen myötätunnon kustannuksella.

Junes Lokka

"Ksenofobiasta ja muista peloista eroon"

?

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #125
Käyttäjän MarkusJuva kuva
Markus Juva Vastaus kommenttiin #147

Ksenofobian voit googlettaa, vihan ja pelkojen juurien analysoiminen vaikeaa, samoin sen mitä kaikkea ne aiheuttaa ja ruokkii, mutta tutustumalla kirjoituksien ja analyysien sijaan itseensä ja omiin tunteisiinsa ja perehtyy näihin sitä kautta, saa parhaat vastaukset. Toki tämä voi olla kovinkin vaikeaa ja aikaa vievää, eikä nyt jonkun viisaan kaverin tekstien lukeminenkaan pahaa tee, mutta että erottaa sitten sen viisaan vähän vähemmän viisaasta, on vaikeaa sekin. Kannatta silti yrittää, se on sen arvoista.

"Know Thy Self"

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #188

Yritin siis tiedustella, miksi liität nuo Halla-ahoon?

Käyttäjän MarkusJuva kuva
Markus Juva Vastaus kommenttiin #191

Monesta syystä, eniten tietty liittyen Halla-ahon julkisiin kommentteihin, kirjoituksiin ja politiikkaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Voi Jussi, Jussi. Scripta - kirjoituksia loukatusta narsismista.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Perusjen peppukipeyden määrä tässä blogissa <3
Missäs nyt on se niin paljonpuhuttu huumorintaju?

No, oikeastihan tämä vaan heijastelee samoja vanhoja käytösmalleja. Vitsi silloin kun sen esittää persu maahanmuuttajasta, kunnianloukkaus silloin kun sen esittää joku muu persusta.

Niko Sillanpää

Suomi on kai edelleen EU:n nettomaksaja, eli Halla-aho ja muut EU-viskaalit olennaisesti pysyvät töissä suomalaisella veronmaksajalla expatteina.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansa on pulissut, puheet pois, kuten Timo Harakka sanoi.

Käyttäjän harrihaavisto kuva
Harri Haavisto

Kalliiksi tämä rikollisten hyysäys taas tulee yhteiskunnalle, mutta pääasia että saadaan Halla-aho pois Suomesta! Jos vaikka siellä Euroopassa osaavat lehtikuvaajatkin ottaa hänestä parempia kuvia, ettei tarvitse alkaa kiukutella medialle kuin täällä koto-Suomessa.
Hyvää matkaa Jussi- tuskin jäämme Sinua kaipaamaan!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi tätä ilkeää sanailua yhtä miestä vastaan.. Rikollinen? Meillä on sitten montakin rikollista politiikassa ja monessakin puolueessa jos vanhoja syntejä halutaan välttämättä kaivella. On pahoinpitelystä tuomittu ministerikin joukossamme, mutta on jo anteeksi saanut kaikilta suomalaisilta, joten koittakaa tekin käyttäytyä vähän fiksummin.
Kaksinaismoralismi näyttää taas kukkivan kevään myötä kaikkine väreineen:)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU itse rajaa ihmistrafiikkia Schengen-alueelle ja -alueen sisällä:
http://europa.eu/legislation_summaries/justice_fre...
Ja tässä vähän huumoria:
http://eurooppaoikeus.blogspot.fi/2010/04/schengen...

Käyttäjän MarkusJuva kuva
Markus Juva

Mahtava postaus Dimitri! Demareilla imago-ongelmista huolimatta toivoa jos teikäläiset jatkaa kelkassa ;)

Keijo Kakkonen

kelkassa juu jatkaavat, alaspäin :D

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Blogisti on suht hauskalla tavalla tavoittanut tietyn osin näennäisen ristiriidan Halla-ahon puheissa ja toiminnassa maahanmuuton suhteen. Itse ristiriita on kuitenkin vain osa laajempaa ongelmakenttää.

Kyse on nimittäin siitä epäsymmetriasta joka maahanmuutossa ja maahanmuuttoon liittyvissä asenteissa on. Pidämme itsestään selvänä sitä, että eurooppalainen ihminen on tervetullut minne tahansa ja mitään todellisia rajoitteita meillä ei ole (joitain vähemmistöjä lukuunottamatta). Samaan aikaa jopa nämä jotka toteuttavat mahdollisuuksiaan muuttamalla muualle vastustavat eri tavoin ihmisten vapaata liikkuvuutta jos se suuntautuu omaan maahamme. Tämä ei ole mitenkään erityisen suomalainen tai perussuomalainen ilmiö.

Toki tarkemmin asiaa tutkittaessa havaitsemme, että vaikkapa Halla-ahon tapauksessa ristiriita on osin näennäinen, sillä hänen maahanmuuttovastaisuutensa ei ole universaalia vaan se kohdistuu valikoivasti eri ihmisryhmiin, ja sitä kautta mainittu ristiriita katoaa, sillä hän tuskin vastustaa valkoisten kristillistaustaisen arvomaailman omaavien tohtorismiesten maahanmuuttoa.

Mutta epätasa-arvo arvoissa ja käytännöissä ei toki katoa yhtä helposti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Marko, "Toki tarkemmin asiaa tutkittaessa havaitsemme, että vaikkapa Halla-ahon tapauksessa ristiriita on osin näennäinen, sillä hänen maahanmuuttovastaisuutensa ei ole universaalia vaan se kohdistuu valikoivasti eri ihmisryhmiin, ja sitä kautta mainittu ristiriita katoaa, sillä hän tuskin vastustaa valkoisten kristillistaustaisen arvomaailman omaavien tohtorismiesten maahanmuuttoa."

Minulla on se käsitys, että eurooppalaiset maat yleisestikin tänä päivänä suhtautuvat kriittisemmin Euroopan ulkopuolelta tuleviin maahanmuuttajiin, koska heitä on EU maihin tullut jatkuvasti suuria määriä ja se alkaa rasittaa liikaa valtioiden taloutta. Valikoiva tapa, kuten on Australiassa, Kanadassa ja USA.ssa lienee se tulevaisuuden näkymä monissa maissa?

Varsinaisten pakolaiskiintiöiden lisäksi maat ottavat tulijoita vain jos he myös pystyvät heidät työllistämään? Velkarahalla toimiminen ei ole oikein järkevää talouspolitiikkaa, jos emme sitten kaikki myös suostu tinkimään omasta sosiaaliturvastamme tai eläkkeistämme tulijoiden hyväksi? Lapsillemme emme kai voi kovin suuria taakkoja jättää, emme ainakaan hyvällä omallatunnolla?

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Marko on asian ytimessä. Maahanmuuttovastaisuuteni on hyvin valikoivaa. Suhtaudun nihkeästi vain sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Itse en tule Belgialle kovin kalliiksi, minkä lisäksi en oikeastaan ole edes maahanmuuttaja, koska pysyn kirjoilla Helsingissä.

Keijo Kakkonen

hienoa Jussi. olen aina luottanut sinuun :D

Käyttäjän MarkusJuva kuva
Markus Juva

Mutta Jussi, mikä on sopiva hinta ihmishengelle, mikä ei tule "liian kalliiksi"? Suomalainen ei pääse kansallisongelmistaan eroon ennenkuin oppii avaamaan sydäntään ja anteliaaksi lähimmäistään kohtaan. Noissa asioissa nimenomaan muilta kulttuureilta oppimista, ja tuossa sitä saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Ei se ole Suomen varallisuudesta kyse, vaan halusta auttaa ja halusta oppia elämän todellisia arvoja.

Vastaa rehellisesti; kuinka hyvä taloutemme tulisi olla, että suostuisit ottamaan tänne enemmän avun tarpeessa olevia? Aivan, ei se ole taloudesta kiinni, vaan halusta ja lähimmäisenrakkaudesta. Anna anteeksi heille jotka sinulle väärin teki, vapaudut katkeruudestasi ja opit auttamaan muita. Se olisi sitä todellista isänmaallisuutta myös. Ja sinä ansaitset sen.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Marko on asian ytimessä. Maahanmuuttovastaisuuteni on hyvin valikoivaa. Suhtaudun nihkeästi vain sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Itse en tule Belgialle kovin kalliiksi, minkä lisäksi en oikeastaan ole edes maahanmuuttaja, koska pysyn kirjoilla Helsingissä.

Janne Wester

Jussi- kannattaa olla kirjoilla kummassakin. Sillä saattaa olla jotain myönteisiä vaikutuksia. Jos saat päähäsi hankkia Belgian kansalaisuuden joskus :). Tai jos jäät belgiapummiksi sit joskus, suomella kun menee vähän huonosti. Keep all options on the table

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Implisiippisesti...

:-) :-) :-)

Eero Mattila

Hoh-hoijaa. Eipä ole kovin terävää tämä sosialistinen pakina. Taitaa pilkka osua enempi omaan nilkkaan.
- Sosialistit ovat aidosti ja oikeasti hukassa. Eikä nuori sukupolvi hyvää lupaa. Mukavaa olla hallituksessa mukana myymässä viimeisiä valtionyhtiöitä ja ratsastaa rasismilla... löytyisiköhän jostain Tannerin geenejä? Eihän sosialistit aina ole olleet näin onnettomia?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sitähän ei etukäteen voi tietää tuleeko joku maahanmuuttaja Suomelle kalliiksi, halvaksi vai peräti tuottoisaksi. Epäilen kuitenkin, että valtaosa on viimeksi mainittuja.

Martti Kovala

Norjalaiset ovat tutkineet asiaa. Heidän mukaansa länsimainen maahanmuuttaja tuottaa satatuhatta euroa puhdasta, mamu Itä-Euroopasta samanverran tappiota ja mamu kehitysmaasta puolimiljoonaa tappiota.
Tapaus Breivik kertoo, että Norjalla on varaa näihin tappioihin!

Jorma Lehmonen

No tuollaisilla jutuillahan se saadaan SDP:n kannatus nousemaan. Keskittyisitte nyt omiin tekemisiinne ja mitä voisitte tehdä kannatuksen parantamiseksi.

Ei se ainakaan Halla-ahon Jussia parjaamalla nouse.

Kyllä se suurin syy taitaa olla sen kannatuksen menetykseen että olette keskittäneet voimavaranne kaikenmaailman maailmanparantamiseen ja unohtaneet ne ihmiset täällä Suomessa jotka joskus ovat teitä äänestäneet.

Käyttäjän AnttiKorhonen1 kuva
Antti Korhonen

Ala-arvoista vihapuhetta. Jään odottamaan koska tämä Dimitri Whatever saa yli 80 000 suomalaista tuekseen vaaleissa. Koirat haukkuu mutta karavaani kulkee.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Kannatus tai suosio nyt ei vielä yksin todista mitään persoonasta. Moni ihminen, joka olisi saanut olla jättämättä panoksensa historiaan on ollut aikanaan hyvin suosittu.

Halla-ahosta tulee joka tapauksessa rikoksesta tuomittu maahanmuuttaja, joten miten hänen omaa logiikkaansa pitäisi nyt soveltaa? Vai onko se Ihan Eri Asia (tm) kun kyseessä on valkoinen luterilainen heteromies eikä somali musiimi?

Junes Lokka

Tuskinpa sakkotuomio jumalanpilkasta on este Belgiaan matkustamiselle.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ehkäpä tämä kysymys pitäisi ottaa Belgiassa. Ei kai mikään erityisesti pakota juuri Belgiaa toimimaan europarlamentin isäntämaana; mutta kun nyt kerran sellainen valinta on tehty, niin sitten Belgian pitää myös hyväksyä se seikka että joskus sinne voi tulla valituksi joku jonka mielipiteistä joku belgialainen ei tykkää.

Yhdysvalloissahan on sellainen systeemi että hallinto ei sijaitse erityisesti missään osavaltiossa vaan erityisesti tarkoitusta varten muodostetulla alueella, joka ei kuulu mihinkään osavaltioon. Pitäisikö vastaavaa kokeilla EU:ssa, jos nyt jollekin jäsenvaltiolle tulee ongelma siitä että europarlamentaarikon tehtäviä hoitamaan saapuu ko. jäsenvaltion alueelle joku, josta ko. jäsenvaltio ei pidä?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Te perussuomalaiset olette osoittaneet, että vihapuheita viljelemällä voi hyvinkin saavuttaa kymmeniätuhansia ääniä vaaleissa. Onneksi samaan tulokseen pääsee myös vihapuheetta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen
Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hauska, sydämellisellä tavalla sarkastinen kirjoitus! Myös foorumi on hyvin valittu.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Loistavaa. Täällä on siis Junes Lokka, joka kysymällä edustaa tyhmää kansanosaa. Noh, Lokkahan sai sen 300 ääntä. Sitten täällä on meidän Mestarimme, Jussi Halla-aho, joka riensi pelastamaan itseään koskevan tilanteen kertomalla, että kirjoitus on täyttä roskaa. Kuitenkn tätä kirjoitusta on jaettu aika lailla Facebookissa ja ihmiset tuntuvat olevan sitä mieltä, että Halla-aholle kelpaavat myös kreikkalaisten rahat. Onnea Mestari valitsemallasi linjalla. Siellä on satoja mielenosoittajia Ranskassa eri kaupungeissa juuri sinun kaltaisia vastaan. :)

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kaikki eivät tykkää demokratiasta, eiköhän tuo ole sen jo oppinut tällä iällä.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Cry us a river.

Halpahintaista käsitekikkailua, näsäviisautta ja kiusantekoa, joka ei vakuuta muita kuin samaa mieltä jo entuudestaan olevia.

Väitän, että selkeä murto-osa Halla-ahon äänestäjistä hyväksyy työperäisen maassa oleskelun. Jussi ei eroa juuri mitenkään intialaisesta insinörästä, joka pääsee komennukselle Helsinkiin tai Ouluun.

Teillä demareilla on nyt tuhannen taalan paikka ottaa laskutikku ja kynä käteen ja keskittyä ensi vuoden vaaleihin ja aatteenne imagonkohennukseen. Se on hedelmällisempää kuin tällainen kirjaimiksi puettu Väiski Vemmelsäären nauru. https://www.youtube.com/watch?v=YPhCDLtr9h0

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Oikeastaan tämän Halla-ahon liikun Pyrsseliin tai miksi ikinä persut haluavat sitä kutsua, ymmärtää, koska Halla-aho ei tuo mitään uutta kotimaiseen politiikkaan. Hänellä ei ole mitään muuta korttia Suomessa kuin sanoa: " getot palavat/tulevat palamaan Suomessa". Ihmiset eivät jaksa kuunnella tätä jankutusta. Sitä paitsi, Suomessa maahantulokiintiöitä on kiristetty eikä niitä voida kiristää enempää. Jopa Kokoomus on kääntynyt eurovaaleissa Perussuomalaisia vastaan. Kokoomuksessa vain murto-osa on perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla ja loput ovat ns. stubbilaisia, joilla on minun mielestä ihan valideja argumentteja.

Junes Lokka

Miten niitä muka on kiristetty? Asiahan on täysin päinvastoin.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Oikeastaan tämän Halla-ahon liikun Pyrsseliin tai miksi ikinä persut haluavat sitä kutsua, ymmärtää, koska Halla-aho ei tuo mitään uutta kotimaiseen politiikkaan. Hänellä ei ole mitään muuta korttia Suomessa kuin sanoa: " getot palavat/tulevat palamaan Suomessa". Ihmiset eivät jaksa kuunnella tätä jankutusta. Sitä paitsi, Suomessa maahantulokiintiöitä on kiristetty eikä niitä voida kiristää enempää. Jopa Kokoomus on kääntynyt eurovaaleissa Perussuomalaisia vastaan. Kokoomuksessa vain murto-osa on perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla ja loput ovat ns. stubbilaisia, joilla on minun mielestä ihan valideja argumentteja.

Janne Wester

Antaa kaverin näyttää miksi hän on valittu sinne. Halla-aho on kuitenkin se joka valittiin, eikä sua.

Miko Helander

Eikö sua Dimitri yhtään hävetä kirjoittaa tällasta sontaa? ihan kuin ala-asteelaiset yrittäisivät keksiä toisen nimestä pilkattavaa kun itellä älykkyys ei muuhun riitä. Maahanmuuttaja? joo ehkä näin mutta Suomen kansalaisen demokraattisen äänestyksen johdosta. Toisin kävi suurelle osalle demareita.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ai maahanmuuttaja on pilkkaava termi?

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

Miko Helander ei minun mielestäni väittänyt, että maahanmuuttaja on pilkkaava termi. Sen sijaan hän ihmetteli sitä, että EU-parlamenttiin valittua kutsutaan maahanmuuttajaksi. Etkö sinä ihmettele sitä?

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Tämä olisi ollut hauska kirjoitus, sillä tuo huomio Halliksesta oli mainio, mutta valitettavasti kirjoituksesta paistava katkeruus ja Halla-ahon epäinhimillistäminen (esimerkkinä vaikka "Jos on totta, että yksikään yhteiskunta ei kaipaa rasisteja, niin silloinhan vaikutus on kielteinen. Tietenkin Brysselissä Halla-aho voi tarkastaa rasistisia mielipiteitään.") tappoi muutoin potentiaalisen huumorin.

Ei kannata yhdistää ihmisvihaa ja vitsejä, koska menee pieleen, m8.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Halla-aho voi kokeilla mitä osaa. Siellä on suht` sekasortoinen ääriryhmäporukka Europarlamentissa, jotka yrittää tulla toimeen keskenään. Eipä paljoa vakuuta joku Nick Farage Ukipilta, joka yrittää kusta jokaiseen rakentavaan aloitteeseen, jota tuolla Europarlamentissa tehdään. Plus se, että ihannoidaan Putinin tapaa tehdä antidemokraattista politiikkaa. Eurooppa on heikko tuollaisten oikeistopopulistien takia, jonka pitäisi valmistautua Venäjältä tulevan nationalismiuhkaa vastaan.

Mitä Putinin jälkeen, kysyn ma.

Peukkuja saksalaiselle vasemmistoliikkeelle joka on nousussa taas. Kunpa Suomessakin!

Junes Lokka

Mitä vikaa Faragessa - hänhän on yksi harvoista järjen äänistä parlamentissa. Oletko katsonut mm. nämä puheet:

https://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuCFaQ
https://www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs

?

Entä mitä mieltä olet UKIP:n Battenista?

http://www.gerardbattenmep.com/publications/

"Peukkuja saksalaiselle vasemmistoliikkeelle joka on nousussa taas. Kunpa Suomessakin!"

https://www.youtube.com/watch?v=IJ55KyNrO6A

ps. mitä "rakentavia" aloitteita Farage on kussut?

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Jos lähtee vain häiriköimään Eurooppaan niin varmasti lentää joskus parlamentista poiskin, kun äänestäjät kyllästyy. Farage on vain sellainen runkkari, että hänelle mikään asia ei ole pyhää paitsi oma palkkashekki.

Onneksi Skotlanti miettii itsenäistymistä ja heillä on omat varat, jonka Englanti varastaa.

Junes Lokka

Käsityksesi tilanteesta on täysin harhainen. Seuraatko sinä ollenkaan politiikkaa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sami, perustuuko käsityksesi Faragesta miten hyvään ja henkilökohtaiseen ihmistuntemukseen?

Mikäli tekstisi perustuu vain omiin käsityksiisi, on se Faragea loukkaavaa ja sitä voisi nykykielenkäytöllä sanoa fasistiseksi ja rasistiseksi.

Ymmärtääkseni Faragen häiriköinti Euroopassa tarkoittaa vain "häiriköintiä" EU - uskovaisia kohtaan. Sekä EU: ta kohtaan.

Pysykäähän eri leiriläiset asiallina kommenteissanne. Tämä sama tyyli alkaa tympiä.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Junes, älä yritä liikaa. Sait vain yli 300 ääntä eurovaaleissa. Mikä olikaan se sinun ehdokasnumerosi? En kyllä muista enkä jaksa kaivaakaan sitä tuolta. Ei näkynyt missään valtavirrassakaan. :)

Junes Lokka

Yritä liikaa mitä ja mitä äänituloksellani on tämän asian kanssa tekemistä? Numero oli 15.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Haluan myös mainita, että Suomessa nämä ns. kyläpoliitikot, joita perussuomalaisiksi tai muutoslaisiksi kutsutaan, harrastelevat pilkkasivustojen tekoa sosiaalisessa mediassa. Kysykää Junes Lokalta; hän tietää tästä puolesta enemmän.

Näiden pilkkasivustojen tekijät rikkovat lakia muun muassa varastamalla toisten sivulta kuvia ja keksivät niihin omia sepustuksia. Saattavat aiheuttaa kohteelleen tarpeettomia sosiaalisia ongelmia; jotkut hullut soittavat niiden takia poliisille tai lastenviranomaisille, koska luulevat tosissaan asiasta eri mieltä olevia pedofiiliksi tai muuksi rikolliseksi.

Tätä en valehtele. Tämä on näiden oikeistoradikaalien pimeä puoli.

Junes Lokka

Mikä argumentti muuten tuo "ei näkynyt valtavirrassa" oli olevinaan? Vahvistus sille että Yle syrjii?

Minulla ei ole mitään pilkkasivuja sosiaalisessa mediassa. Voitko kertoa, mikä minusta tekee "oikeistoradikaalin"?

ps. Usarin säännöistä: "Älä levitä huhuja tai valheita."

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ihan omalla nimelläs siellä olet yksityishenkilöitä pilkannut.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Hah, väität siis olevasi nk. koskematon? Älä viitsi, Junes. En usko sua pätkääkään. :D

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Tämä blogikirjoitus oli minusta tyhmä ja huono vitsi. Halla-ahosta EI tule maahanmuuttajaa, eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi.

Hän ei mielestään kohtele ketään epäkunnioittavasti, koska hän autistisen ihmisen tavoin kokee puhuvansa vain faktoista, eivät ne siten ajattelevan ihmisen mukaan voi loukata ketään, nehän ovat faktoja. Siksi sekään ei voi muuttua.

Nämä "faktat" ("Islam on vaarallinen uskonto", "maahanmuttajat pilaavat muuten hyvä maamme" jne.) vetoavat moniin, ne on "helppo ymmärtää". Silloin on vähän merkitystä sillä, ovatko ne tosia tai mitä seurauksia niillä näkemyksillä on.

Täällähän ilmeisesti yksi saman puolueen kannattaja (edustaja?) kieltäytyi ymmärtämästä, miten sanat voivat olla vahingollisia...

Ei siinä mitään, me olemme ihmisiä, erilaisia ja näkemyksemme ovat erilaisia, mutta minusta on oikeasti huolestuttavaa, minkälaisia ihmiskuvia on niillä, joita on valittu päättämään asioista. Sinänsä parempi, että Halla-aho menee Euroopan parlamenttiin, eikä esitä niitä enää Suomen kansanedustajana, jolloin hän kuitenkin oli yksi 200:sta.

Junes Lokka

Seuraatko yhtään politiikkaa tai muiden maiden tilannetta? Mitä massamaahanmuutto on niissä aiheuttanut? Miten islam ei ole vaaraton uskonto kivikaudelta rituaaliteurastuksineen, -silpomisineen, burkhineen? Ja etenkin: miksei sitä saisi kritisoida?

Mitä ihmeen "rasistisia" käsityksiä Halla-aholla, voitko avata?

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Ei, en seuraa politiikkaa tai varsinkaan muiden maiden tilannetta. Olen muodostanut käsitykseni lapsuuteni aikana, mikä on kaikista tavallisin valinta.

Viimeiset havaintoni elämästä ovat siis Tampereen länsiosista 60- ja 70-luvuilta. Silloin kaupunki laajeni, asuma-alueita perustetiin metsiin ja pelloille. Siitä seurasi melkoisia ongelmia vuosikausien ajan: nuoriso koki irrallisuutta, jengiytyi, tappeli keskenään, paikkoja rikottiin jne. jne.

Tällä perusteella kaupunginosien rakentaminen tai ainakin massamuutto niihin on vaarallista ja tulisi lopettaa!

Ihmiset kuitenkin haluavat valita asuinpaikkansa erilaisin syin, aika suuri motivoija on toimeentulo, työ. Siksi suomalaisetkin ovat muuttaneet Amerikkaan ja Ruotsiin, ihan laivalasteittain.

Myös minua kiusattiin koulussa, ei "vakavasti", mutta välillä jatkuvasti ja kokonaisuutena vuosien ajan. Kiusaajat olivat kaikki tesomalaisia, ei kukaan mistään varakkaasta perheestä ja kaikilla koulumenestys korkeintaan kohtuullinen, mutta en minä silti koskaan luullut, että kaikki tesomalaiset, vuokra-asunnossa asuvat ja/tai huonosti koulussa menestyvät pitävät toisten kiusaamista sopivana ja hauskana harrastuksena.

En edes uskonut, että "kakkostaloissa" tai "kuutostaloissa" asuvissa on jotain erityistä heitä yhdistävää tai erottavaa, mutta silti he järjestivät joukkotappeluita keskenään - mitä katselin ulkopuolisena.

Ihmiset tekevät kuvatunlaisia asioita, mutta niissä tilanteissa tehdyistä johtopäätöksistä voi kasvaa avarakatseisemmaksi - tai sitten ei. Riippuu vähän, mitä muuta tekee ja mistä kokee saavansa turvaa, tulevansa onnelliseksi.

Onko muuten rituaaliteurastuskin vaarallista? Tuota en ollut tiennytkään, mutta toisaalta ymmärrän, että sekä rituaalit että teurastukset voivat olla vaarallisia, eikä meillä Suomessa harjoiteta sellaisia! (Olen vegetaari, en syö lihaa ja minusta on aivan sama, tapetaanko eläin yksi kerrallaan laskemalla veri kaulavaltimosta vai mäjäyttämällä tainnutuspultilla otsaan. En kannata kumpaakaan ja massateurastuta tehdään tässä maassa paljon enemmän, joten se on minusta paljon suurempi epäkohta.)

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #199
Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #200

Joo, tämä voisi olla hauskaa vitsailua, mutta meillä on nyt Suomessakin kansanedustajia ja meppejä, joiden mielestä ongelma on "kuutostalolaisissa" tai "massamuutossa". Ei naurata.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #202

Massamaahanmuuttohan _on_ ongelma.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #199

Antti Kivivalli, kirjoitit näin:

"Siksi suomalaisetkin ovat muuttaneet Amerikkaan ja Ruotsiin, ihan laivalasteittain."

OK, Ruotsi ja Amerikka ovat toivottaneet tervetulleiksi suomalaiset maahanmuuttajat, koska Ruotsi tarvitsi työvoimaa ja Amerikka tarvitsi työteliäitä kansalaisia, jotka vastasivat itse omasta elannostaan. Oletko tällä perusteella sitä mieltä, että Suomen on otettava rajatta vastaan kaikki, jotka tänne haluavat tulla? Esim. 100 miljoonaa bangladeshilaista, 200 miljoonaa Intiasta ja 50 Nigeriasta - ensi alkuun. Olisiko sellainen suomalaisille tai maahanmuuttajille hyväksi?

Älä väitä, että kukaan ei haluaisi tänne tulla, koska se olisi valhe.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #213

Joskus vielä, ei ehkä meidän elinaikanamme, ihmiset kulkevat tämän planeetan pinnalla rajoista välittämättä, niin kuin ennen on kuljettu.

Sitä ennen meidän pitäisi saada asiat vähän parempaan järjestykseen. Maahanmuutto ei ole rajoittamatonta, enkä ole sellaista esittänyt ja epäilen kovasti, että Suomeen tulisi 100 miljoonaa bangladeshilaista (2/3 maan väestöstä), vaikka heille ostettaisiin lentoliput ja annettaisiin marjaämpäri kaupan päälle.

Kyllä maahanmuuttoa saa rajoittaa, ei se ole ongelma minulle, mutta sen nykyinen määrä tai kasvu ei ole ongelma. Maahanmuutosta on tehty numero, kun ei osata ratkaista vaikeita ongelmia, silloin elämän ongelmallisuuden siirtäminen muiden aiheuttamaksi tuntuu helpottavalta. "Jos vain nuo muut saataisiin pysymään pois pilaamasta meidän elämäämme..."

Nykymeno valitettavasti perustuu mm. sille, että Suomessa myydään (ja viedään kaatopaikalle) vaatteita, jotka on teetetty Bangladeshissa riistopalkoilla täysin ala-arvoisissa olosuhteissa. Jos heille maksettaisiin kunnon palkkaa, ei kukaan haluaisi lähteä sieltä.

Nykytilanne on vain jatkoa kolonialismille, jolloin myös Suomi teollistui mm. sillä, että silloin vielä siirtomaista saatiin tuotua halpaa puuvillaa ja tekstiitiliteollisuus kukoisti. Suomessa myyrän housut pitäisi tehdä pellavasta eikä puuvillasta. :-(

Tämä on valitettavasti paljon suurempi ongelma kuin maahanmuutto.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #218

"Kyllä maahanmuuttoa saa rajoittaa, ei se ole ongelma minulle, mutta sen nykyinen määrä tai kasvu ei ole ongelma."

Ahaa, oletko rasisti? Vai miten tämä pitää tulkita? Sinähän kirjoitit näin Halla-ahosta, joka on sitä mieltä, että Suomen ei kannata ottaa suuria määriä lukutaidotonta muslimiväestöä Afrikasta:

---------------------
Halla-ahosta EI tule maahanmuuttajaa, eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi.

Hän ei mielestään kohtele ketään epäkunnioittavasti, koska hän autistisen ihmisen tavoin kokee puhuvansa vain faktoista, eivät ne siten ajattelevan ihmisen mukaan voi loukata ketään, nehän ovat faktoja. Siksi sekään ei voi muuttua.
---------------------

Sinä kirjoittelet sekavaa liirumlaarumia ja katsot olevasi pätevä nimittelemään Hala-ahoa rasistiksi ja vertaamaan häntä autisteihin vaikka et osaa nimetä yhtäkään hänen esittämäänsä faktaa, joka ei ole fakta. Tai palaa asiaan, kun olet tällaisen väärän faktan löytänyt. Enhän minä tunne kaikkea sitä, mitä hän on sanonut. Ja nyt puhutaan siis olennaisista asioista eikä jostain pikkuvirheestä päivän säätä koskien.

Huomaa: Se on mielipidekysymys, kannattaako lukutaidottoman muslimiväestön ottamista Suomeen Afrikasta vai ei. Minusta on ihan laillinen ja moraalisesti kelvollinen mielipide, että ei kannata. Saa sitten olla toistakin mieltä ja asia ratkaistaan viime kädessä vaaleissa. Mutta ei se rasismia ole, että ei kannata moista maahanmuuttoa.

Ja Bangladeshista tulisi varmasti kymmeniä miljoonia maahanmuuttajia, koska Filippiineiltäkin on muuttanut muihin maihin ehkä 20 miljoonaa ihmistä ja lisää olisi muuttamassa, jos olisi mahdollista.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #220

Olisihan se pitänyt arvata, mitä siitä tulee, jos kommentoi jonkun demarin nettikirjoittelua...

Kun olen kirjoittanut: "Kyllä maahanmuuttoa saa rajoittaa, ei se ole ongelma minulle, mutta sen nykyinen määrä tai kasvu ei ole ongelma.", on tulkinta "Ahaa, oletko rasisti?" Tä, miten kirjoittamastani päästiin tuohon tulkintaan?

Rasismi tarkoittaa sitä, että luulee tai väittää joidenkin väestöryhmien perinnöllisten tai kulttuuristen ominaisuuksien olevan määräviä näitä ihmisiä arvioitaessa ja yleensä nimenomaan niin, että syntyperän perusteella muut ovat lähtökohtaisesti muita (lue: itseä) huonompia.

Maahanmuuton rajoittaminen ei minulla liity mitenkään rasismiin. Minusta jos kiintiöt ovat olemassa, niin laitetaan kaikki sitten vaikka arvalla jonoon ja otetaan järjestyksessä syntymä- tai lähtömaasta tai suvun alkuperästä huolimatta. (Ei, toivottavasti kukaan ei tee sellaista järjestelmää, keksin tuon juuri yrittäessäni selvittää, ettei maahanmuuton rajoittaminen tarkoita rasismia.)

Kirjoituksiani voi pitää liirumlaarumina (mutta ei niitä sitten kannata kyllä kommentoida!), mutta en ole nimitellyt häntä rasistiksi. Yllä lainatussa kohdassa tietenkin viittaan "alkuperäisen" blogikirjoituksen lauseeseen: "Tietenkin Brysselissä Halla-aho voi tarkastaa rasistisia mielipiteitään." ja väitän, ettei hän tule muuttamaan mielipiteitään.

Mikä tuossa oli niin vaikeaa ymmärtää? Ei oikeastaan mikään. Ehkä rasismi, rasisti ja rasistinen ovat vain sanoja, jotka saavat jotkut sekoamaan.

Kyllä, kirjoitin "autistisen ihmisen tavoin". Oikeastaan ilkeän, tunteettoman ihmisen tavoin, sillä hän pyrkii pilkkaamaan ja loukkaamaan. Aivan kuten hän kävi "arvostelemassa" tämän blogikirjoituksen: "Jotenkin Dimitri osaa alittaa itsensä jokaisella tuherruksellaan. Siinä mielessä hän on aivan oikeassa puolueessa."

En tiedä ketään muuta ihmistä, jonka tietäisin _kirjoittaneen_ toiveen, että joku tulisi raiskatuksi. Yhtä törkeitä juttuja olen kyllä kuullut sanottavan ääneen.

Pikkuisen nyt vilkuilin niitä Halla-ahon Kirjoituksia ja siellähän lukee mm. näin: "Esimerkiksi lestadiolaisten, helluntailaisten ja Jehovan todistajien edellytetään ilman muuta noudattavan suomalaisia lakeja ja "talon tapoja" ilman, että heitä erikseen siihen lahjotaan." (http://www.halla-aho.com/scripta/hajahuomioita_mus...). Juu, Jehovan todistajat noudattavat lakia, mutta laissa heidät on vapautettu asepalveluksesta - eli heidän ei edellytetä noudattavan ainakaan "talon tapoja".

Samasta kirjoituksesta: "Sanalla sanoen: yhteiskunnan ei pidä mielestäni osallistua moskeijoiden rakentamiseen tai imaamien kouluttamiseen yhtään sen enempää kuin se osallistuu vaikkapa buddhalaisten temppelien rakentamiseen tai shintolaispappien kouluttamiseen." Ensinnäkin tuo toive on lähinnä Halla-ahon omaa spekulointia ("Varsin tavallinen argumentti on", tyypillinen olkiukko) ja seuraavassa käänteessä siitä on tullut "lahjontaa".

Sinänsähän tuollainen mielipide on perusteltu, kun huomioidaan, miten kristillinen kirkko on järjestänyt pappiensa koulutuksen Suomessa. Itse en kannata minkään uskonnon työntekijöiden kouluttamista erityisiin uskonnon tehtäviin yhteiskunnan varoin.

Tuollaisia "faktoja" Halla-aho on riepotellut vuosikausia, tuhansien rivien verran - ja täydestä menee...

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #222

"Kirjoituksiani voi pitää liirumlaarumina (mutta ei niitä sitten kannata kyllä kommentoida!)"

Miksi liirumlaarumia ei pitäisi kommentoida? Pitäisikö sen vain antaa olla? Eikö parempi ratkaisu olisi olla kirjoittamatta liirumlaarumia?

"Juu, Jehovan todistajat noudattavat lakia, mutta laissa heidät on vapautettu asepalveluksesta - eli heidän ei edellytetä noudattavan ainakaan "talon tapoja"."

Miten Halla-aho on tähän lestojen 'monikulttuurisuuteen' syyllinen? Heille on vain aiempien hyysäreiden toimesta annettu erityisvapauksia, jotka tulisi poistaa.

"Tuollaisia "faktoja" Halla-aho on riepotellut vuosikausia, tuhansien rivien verran - ja täydestä menee..."

Itsehän tässä riepottelet "faktoja".

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #223

1) Kirjoitin "kannata", en "pitäisi". Minusta liirumlaarumia ei kannata kommentoida. Siihen voi kirjoittaa vastineeksi liirumlaarumia, jos ei ole omia ajatuksia.

2) Olenko väittänyt, että "Halla-aho on syyllinen" Jehovan todistajien (ei lestadiolaisten...) vapautukseen asepalveluksesta? No en.

Henkilö, joka oli kysellyt minulta, että entäs jos 100 miljoonaa bangladeshiläistä tulee Suomeen (ja perui sitten arvionsa...) halusi tietää, mitä tarkoitan "faktoilla", jotka eivät ole faktoja (hänen omien satojen miljooniensa lisäksi?), niin siksi lainasin Halla-ahon vanhaa kirjoitusta.

Tuossa tapauksessahan Halla-aho esitti täällä jo jonkin aikaa vaikuttaneet kristilliset uskontoryhmät moitteettomina, koska heidän "edellytetään ilman muuta noudattavan suomalaisia lakeja ja "talon tapoja" ilman, että heitä erikseen siihen lahjotaan". Se ei siis pidä paikkaansa, vaikka onkin kova yritys esittää kaikki "aito suomalainen" oikeana ja tänne kuuluvana.

Samanlaista yleistystä tehdään tietenkin toiseen suuntaan, Halla-aho kirjoittaa muslimeista ja afrikkalaisista ikään kuin he olisivat kaikki samanlaisia ryhmänimikkeen alla.

Oliko tämä oikeasti niin vaikea ymmärtää?

3) Mitä minä riepottelin? Tai joo, voi olla parempi, etten oikeasti yritä kysyä mitään.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #227

1) Kannattaako liirumlaarumia sitten kirjoittaa? Mitä hyödyt siitä?

2) Et ole väittänyt, mutta annat niin ymmärtää.

"Halla-aho esitti täällä jo jonkin aikaa vaikuttaneet kristilliset uskontoryhmät moitteettomina"

Missä?

"Halla-aho kirjoittaa muslimeista ja afrikkalaisista ikään kuin he olisivat kaikki samanlaisia ryhmänimikkeen alla."

Missä?

"voi olla parempi, etten oikeasti yritä kysyä mitään."

Alat poika oppia.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #229

Aivan käsittämätöntö vänkäystä ja sanoihin puuttumista. Jos tämän lukija ei osaa lukea kommenttiketjua ja katsoa sieltä lähteitä ja kuka kirjoitti alun perin mitä, tämä on ikiliikkuja! (josta tosin voi yksi osa liueta paikalta aika pian...)

1) En minä tietenkään itse ajattele kirjoittavani liirumlaarumia (nyt, tänne). Liirumlaarun on lukijan silmissä. Kirjoitin liirumlaarumin kommentoimisesta, koska joku halusi kommentoida ja sitten seuraavalla kierroksella sanoi minun kirjoitustani liirumlaarumiksi - ja kommentoi sitä.

Kannattaako tämä kirjoittaminen? Ei. Minulla on vain ollut tapana tuoda esille ajatuksiani. Tällä kertaa tulin tänne lukeakseni huonon vitsin Halla-ahosta (ja kirjoitinkin sen mielipiteeni tänne), mutta sitten täällä liikkuin näitä muita ajatuksia, joita tuli mieleen kommentoida.

2) Halla-aho oli siinä yhdessä kirjoituksessaan, jonka linkin laitoin tuonne aiempaan kommenttiini esittänyt, että "muslimeille vaaditaan yhteiskunnan maksamia tiloja ja henkilökunnan koulutusta", mutta eivät nuo "suomalaiset" uskonryhmät sellaisia vaadi ja noudattavat silti lakia ja "hyviä tapoja".

Jos Halla-ahon kirjoituksista ei löydy kohtia, joissa hän kirjoittaa muslimeista ja afrikkalaisista, niin sitten olen pahasti erehtynyt. Ymmärtääkseni Halla-ahon kirjoituksista löytyy myös paljon "en tarkoittanut", "suhtaudun nuivasti VAIN köyhiin maahanmuuttajiin" jne.

3) Minä, poika? Oppia? Sinun kysymyksistäsi? No, luultavasti en. Tai siis joo: En ole kysynyt mitään, tämä oli vastauskirjoitus, tähän ei tarvitse kirjoittaa kommenttia!

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #222

Antti, kirjoitit näin:

"Kirjoituksiani voi pitää liirumlaarumina (mutta ei niitä sitten kannata kyllä kommentoida!), mutta en ole nimitellyt häntä rasistiksi."

Vai et ole nimitellyt häntä rasistiksi? Kirjoitit kuitenkin näin:

"Halla-ahosta EI tule maahanmuuttajaa, eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi."

OK, "rasististen näkemysten esittäjä" ei välttämättä tarkoita samaa kuin "rasismi". Silläkö luikertelet pakoon?

Maahanmuuton rajoittaminen ei tietenkään ole rasismia. Mutta kun sitä vaativat puolueet on myös Suomen mediassa nimetty "rasistisiksi ja muukalaiskammoisiksi" puolueiksi. Samoin Halla-aho. Eli oletko sitä mieltä, että ei ole rasismia kannattaa maahanmuuton rajoittamista? Huomaa että sinäkin kannatat rajoittamista.

Jokainen järkevä ihminen myöntää myös sen, että Suomessa asuvien kannalta vain vaihtoehto 1) seuraavista kuvitteellisista vaihtoehdoista olisi hyödyllinen:

1) Suomeen muuttaa 10000 japanilaista.
2) Suomeen muuttaa 10000 Romanian mustalaista.
3) Suomeen muuttaa 10000 lukutaidotonta afrikkalaista muslimia.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #238

Ilkka, kirjoitin näin:

"Tämä blogikirjoitus oli minusta tyhmä ja huono vitsi. Halla-ahosta EI tule maahanmuuttajaa, eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi."

Jos tuosta ei käy selväksi, että viittaan siinä blogikirjoituksen ajatukseen "Tietenkin Brysselissä Halla-aho voi tarkastaa rasistisia mielipiteitään.", niin ei voi mitään.

En kiemurtele. En ole täällä analysoimassa Halla-ahon ajatuksia... olen tullut tänne kommentoimaan tätä kyseistä blogikirjoitusta ja tänne kirjoitettuja ajatuksia.

Ei tietenkään maahanmuuton rajoittaminen tarkoita implisiittisesti rasistista näkemystä. Päinvastoin tuo logiikka kyllä toimii ja minulle rasismi on ihmisvihaa, vika ja silloin systeemissä on vikaa, vaikka lopputulos, maahanmuuton rajoittaminen olisikin sama.

Suomi siis tälläkin hetkellä rajoittaa maahanmuuttoa. Maahanmuutto ei ole ongelma Suomessakaan.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #241

Antti, sinä vastasit mimulle etkä Ilkalle tällä kommentillasi:

------------------
"Tämä blogikirjoitus oli minusta tyhmä ja huono vitsi. Halla-ahosta EI tule maahanmuuttajaa, eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi."

Jos tuosta ei käy selväksi, että viittaan siinä blogikirjoituksen ajatukseen "Tietenkin Brysselissä Halla-aho voi tarkastaa rasistisia mielipiteitään.", niin ei voi mitään.
------------------

Totta kai minä ymmärsin, mihin viittasit ja maahanmuuttaja-kommentti oli oikein. Mutta sitten sinä kirjoitit "eivätkä hänen rasistiset käsityksensä valitettavasti tule muuttumaan ulkomailla oleskelun tai työskentelyn vuoksi" ja se kyllä tarkoittaa sitä, että SINUN mielestäsi Halla-aholla on rasistisia käsityksiä eli hän on ilmeisesti rasisti. Kyseessä ei siis ollut blogitekstin lainaus vaan oma mielipiteesi.

Aikamoista luikertelua sinulta.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #242

Arto, anteeksi, meni nimet sekaisin.

OK, voin luikerrella tai kirjoittaa liirumlaarumia, ihan niin kuin haluat. Tulkintasi on tietenkin vapaa. Niin on minunkin.

Jos Internetiin "[..]maailmassa liikkeellä olevien ajatusvirheiden ja hölmöyden ärsyttämää" mieltään kymmenisen vuotta purkanut Halla-aho ei ole esittänyt rasistisia näkemyksiä, olen totaalisesti väärässä.

Kyllä, luin äsken Wikipediaa ja hänen omia kirjoituksiaan (mm. http://www.halla-aho.com/scripta/tammikuista_tajun...), joten tiedän, että hän on kiistänyt olevansa rasisti, koska hänestä "ei tunnu siltä, että olisi[n] rasisti" ja siellä, keskellä tuotakin vuodatusta hän yhtäkkiä häntä itseään ilmeisesti karttavan äidin vuoksi keksii uuden hahmon, partasuuimaamin:

"Mielipiteet eivät satuta ketään.

Partasuuimaamin maailmankatsomus on ahdasmielinen, suvaitsematon ja itseriittoinen. Tämän vuoksi en pidä siitä."

Hän pystyy siis luokittelemaan maailman ihmiset mm. luokkaan "partasuuimaami" ja määrittelemään, minkälainen sellaisen ihmisen maailmankatsomus on. Tarvitaan siis vain imaami eli islamin uskonnon oppinut tai uskonnollinen johtaja, jolla on parta. Halla-aho pystyy sillä perusteella tietämään, että kyseisen henkilön "maailmankatsomus on ahdasmielinen, suvaitsematon ja itseriittoinen".

(Voi muuten olla aika vaikeaa, jos suvaitsemattomuus on negatiivinen asia ja toisaalta suvaitseminenkin on negatiivista. Ehkä jos ei sanoa itseään suvaitsevaiseksi tai suvaitsemattomaksi, rasistiksi tai humanistiksi, siinä ei ole mitään ongelmaa?)

Hän myös keksii näitä "positiivisia" olkiukkoja, mielikuvitusrakennelmia, joiden hän väittää kuvaavan toisia ihmisiä:

"Rasismin laveaan määritelmään mahtuu vaikkapa se, että toiseutta (käytännössä tummaihoisuutta ja/tai islamia) edustavan maahanmuuttajan lähtökohtaisesti oletetaan puhuvan viranomaiselle totta (esim. koskien rasismikokemuksia, kidutuskokemuksia, sukulaisuussiteitä perheenyhdistämistapauksissa), vaikka samaan aikaan tunnustetaan se ilmeinen tosiasia, että kantaväestön edustajat surutta puhuvat soopaa poliisille, verottajalle tai Kelan virkailijalle, jos sumuttaminen on heidän etujensa mukaista."

"Mielipiteet eivät satuta ketään."

Tuo on ajatus, jonka yksi ilmeinen Halla-ahon kannattaja esitti tässäkin kommenttikasassa.

Mikä satuttaa? Fyysinen satuttaminen? Nälkä? Suru? Mistä ne syntyvät?

Satuttaako toinen ihminen toista fyysisesti jonkun fyysisen asian vuoksi ("painat niin paljon, että vene kaatuu, ellen heitä sinua laidan yli"?) vai olisiko aina mukana jokin mielipide? ("olet vähempiarvoinen kuin minä tai joku muu, joten muiden pelastamiseksi heitän sinut laidan yli")

Mistä nälkä johtuu? Joo, voi olla katastrofi, kuivuus, halla ja entinen keino saada ravintoa tarpeeksi on hävinnyt. Usein kuitenkin asia olisi korjattavissa, voi olla, että tilanne on jopa aiheutettu ja aiheuttajalla on joki mielipide.

Sama surun kanssa, surua voi tuntea myös ilman mitään ulkoista, kun kokee sisäisiä tunteita vaikka elämän tilapäisyydestä. Usein kuitenkin siihen liittyy mielipiteitä, omia ja/tai muiden.

Olisiko kuitenkin niin, että ihminen on ensisijaisesti psyykkinen olento, siksihän mekin täällä roikumme, haluamme lukea ja ilmaista ajatuksia (yleensä vanhoja ja samoja, mutta joskus uusiakin). Jos kaataa vahingossa viinilasin päällesi, se harmittaa, mutta luultavasti ei satuta kovasti. Jos taas ystäväsi pettää luottamuksen, "vahingossa" kaataa julkisesti päällesi ajatuksia, joiden piti olla luottamuksellisia, se satuttaa.

Sanat ja mielipiteet ovat usein ihmisen toiminnan takana, satuttamisen ja sattumisen takana ja niillä voi suoraankin satuttaa, tahallaan tai tahattomasti. Sanat ja ajatukset eivät ole irrallaan tästä maailmasta, mutta tällaista näkemystä tai niihin liittyvää moraalikäsitystä Halla-aholla ei ole. Siksi hän voi julkisesti toivoa jonkun tulevan raiskatuksi (ja poistaa kirjoituksen myöhemmin mutta edelleen pitää esillä kirjoituksen, jossa hän miettii "mitä sellainen ihminen kokee olevansa tekemässä, joka esimerkiksi lähettää väärää mieltä olevalle henkilölle tai tämän perheenjäsenille tappo- tai raiskausuhkauksia").

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #247

Antti, tässä pätkä uutta luikerteluasi:

---------------------
OK, voin luikerrella tai kirjoittaa liirumlaarumia, ihan niin kuin haluat. Tulkintasi on tietenkin vapaa. Niin on minunkin.

Jos Internetiin "[..]maailmassa liikkeellä olevien ajatusvirheiden ja hölmöyden ärsyttämää" mieltään kymmenisen vuotta purkanut Halla-aho ei ole esittänyt rasistisia näkemyksiä, olen totaalisesti väärässä.
---------------------

Ei se ollut mikään "tulkinta", että väitit Halla-aholla olevan rasistisia käsityksiä. Sinähän ihan suoraan väitit hänellä olevan niitä! Miksi ihmeessä päätit alussa valehdella siitä, mitä kirjoitit, vaikka kirjoituksesi oli vielä kaikkien nähtävillä? En ymmärrä.

Se ei ole rasismia, että ei jaa muslimi-imaamin ahdasmielisiä näkemyksiä.

Kirjoituksesi oli taas sellaista sekavaa liirumlaarumia, että en edes yritä korjata siinä olevia virheitä.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #254

Arto, kirjoitit:

> Ei se ollut mikään "tulkinta", että väitit Halla-aholla olevan
> rasistisia käsityksiä. Sinähän ihan suoraan väitit hänellä olevan niitä! > Miksi ihmeessä päätit alussa valehdella siitä, mitä kirjoitit, vaikka
> kirjoituksesi oli vielä kaikkien nähtävillä? En ymmärrä.

Tuskin ymmärrät tästäkään:

1) Ensimmäisellä kerralla viittasin blogikirjoittajan lauseeseen, jossa käytettiin tuota kauheaa sanaa, kuten aiemmin jo selitin.

2) Nyt viimeksi kirjoitin, että jos Halla-aholla EI ole rasistisia käsityksiä, olen täysin väärässä (että edes mainitsen sellaisia, vaikka joku blogisti niistä kirjoittaisikin).

Missään vaiheessa en ole valehdellut. Jos olet tulkinnut Halla-ahon kirjoituksia niin, ettei hänellä ole rasistisia käsityksiä, niin siitä vaan. Minä tulkitsen toisin. Rasismi ei ole rikos, joten rasistisia ajatuksia saa sanoa rasistisiksi, vaikka olisi väärässäkin. :-)

> Se ei ole rasismia, että ei jaa muslimi-imaamin ahdasmielisiä
> näkemyksiä.

Kenen? Kuka on muslimi-imaami (onko niitä muitakin?) tai siis Halla-ahon tekstissä se "partasuuimaami"? Ei kukaan, se on stereotyyppinen, fiktiivinen hahmo, johon on liitetty vain kirjoittajan maailmankuvan negatiivisia määreitä (tosin siellä oli siis myös suvaitsemattomuus...).

Ei ole olemassa tuollaista muslimi-imaamia tai partasuuimaamia. On paljon ahdasmielisiä ja ihmisyyttä rajoittavia ihmisiä ja osa heistä on muslimeja ja jotkut varmaan jopa imaameja, mutta tuollaisten mielikuvitushenkilöiden keksiminen esittämään vastapuolta on tyypillistä vihapropagandaa ("lahtarit raiskaavat naisianne" huusi neuvostokaiutin rajan yli isäni mukaan) ja tässä tapauksessa siis rasistista. Ilman yksilöintiä väitetään, että imaamit (heillä kai on yleensä parta...) ovat juuri tuollaisia.

> Kirjoituksesi oli taas sellaista sekavaa liirumlaarumia, että en edes
> yritä korjata siinä olevia virheitä.

Parempi niin. Toivottavasti koit kuitenkin onnen hetkiä, kun luulit saaneesi minut kiinni valehtelusta!

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen Vastaus kommenttiin #263

Antti, miksi valehtelet edelleen?

-----------------
Tuskin ymmärrät tästäkään:

1) Ensimmäisellä kerralla viittasin blogikirjoittajan lauseeseen, jossa käytettiin tuota kauheaa sanaa, kuten aiemmin jo selitin.

2) Nyt viimeksi kirjoitin, että jos Halla-aholla EI ole rasistisia käsityksiä, olen täysin väärässä (että edes mainitsen sellaisia, vaikka joku blogisti niistä kirjoittaisikin
-----------------

1. Totta kai viittasit blogikirjoittajan lauseeseen mutta sillä tavalla, että olit samaa mieltä Halla-ahon rasistisuudesta sinänsä, mutta et vain uskonut, että EU-parlamentaarikkona hän pääsee eroon rasistisista käsityksistään.

2. Olen nähnyt sinun vain kiistävän, että olisit sanonut Halla-ahoa rasistiksi. Mutta kuten kohdassa 1) totean jälleen kerran, lähtökohtasi oli koko ajan omana käsityksenäsi, että Halla-aho on rasisti.

Ehdotan että jatkossa olet niin ylpeä omista kirjoituksistasi, että et kiistä kirjoittaneesi sitä mitä olet kirjoittanut. Voit toki sanoa, että tulit kirjoittaneesi huonosti ja todellisuudessa tarkoitit jotain muuta.

Loppuosa kirjoitustasi oli taas liirumlaarumsaivartelua "eiväthän kaikki partasuuimaamit ole samanlaisia" ja "ei kukaan ole stereotyyppinen blaa blaa..". Ei asiasisältöä, ei voi kommentoida.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #218

"Joskus vielä, ei ehkä meidän elinaikanamme, ihmiset kulkevat tämän planeetan pinnalla rajoista välittämättä, niin kuin ennen on kuljettu."

Ja silloin ei kenelläkään ole kivaa.

"mutta sen nykyinen määrä tai kasvu ei ole ongelma."

Kyllä se on.

"Kyllä maahanmuuttoa saa rajoittaa"

Ei näemmä saa, muuten rasismi ja äärioikeisto.

"Nykytilanne on vain jatkoa kolonialismille, jolloin myös Suomi teollistui"

Niin ja orjalaivojen tervat.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #224

""Joskus vielä, ei ehkä meidän elinaikanamme, ihmiset kulkevat tämän planeetan pinnalla rajoista välittämättä, niin kuin ennen on kuljettu."

Ja silloin ei kenelläkään ole kivaa."

OK. Sinulla on jotain sellaista tietoa, jota minulla ei ole - tai ainakin näkemys.

""mutta sen nykyinen määrä tai kasvu ei ole ongelma."

Kyllä se on."

Kova olet jankuttamaan.

""Kyllä maahanmuuttoa saa rajoittaa"

Ei näemmä saa, muuten rasismi ja äärioikeisto."

Suomihan rajoittaa sitä kaiken aikaa. Marttyyriasenne ei nyt oikein toimi.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #228

"OK. Sinulla on jotain sellaista tietoa, jota minulla ei ole - tai ainakin näkemys."

Jos lukisit vaikka tämän: http://jlokka.blogspot.fi/2014/03/euroopan-viimein...

ja sitten kertoisit, miten rajojen poisto parantaisi tilannetta.

"Kova olet jankuttamaan."

Sinä taas olet kova suoltamaan puhdasta mutua. Voitko perustella, miten massamaahanmuutto _ei_ ole ongelma?

"Suomihan rajoittaa sitä kaiken aikaa."

Miten? Ketään ei juuri karkoteta ja kuka tahansa pääsee maahan puuttuvan rajavalvonnan takia. Ulkomaalaisten määrän kasvu Suomessa on Euroopan kärkeä. Suomella on lepsuin maahanmuuttopolitiikka Ruotsin jälkeen.

Kerrotko, miten tätä rajoitetaan: http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/likaisen...

"Marttyyriasenne ei nyt oikein toimi."

Mikä ihmeen marttyyriasenne?

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #228

""Joskus vielä, ei ehkä meidän elinaikanamme, ihmiset kulkevat tämän planeetan pinnalla rajoista välittämättä, niin kuin ennen on kuljettu."

- Tämä toteutuu jo nyt Ukrainassa. Varaapa lippu Itä-Ukrainaan niin pääset tunnelmaan;-)

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Yksi syy Puheenvuoron satunnaiseen seuraamiseen on oppia lainsäätäjien ja wannabe-lainsäätäjien ajattelusta ja ihmiskuvasta.

Pitäisikö lainsäätäjille järjestää soveltuvuustestit?

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

Pitäisi. Äänestäjilläkin pitäisi olla joku muukin vaatimus kuin pelkkä ikä.

Jostain syystä, kun olen nostanut tätä ajatusta esille, erityisesti perussuomalaisten kannattajat ovat alkaneet puhua aivan outoja - toivottavasti eivät tällä kertaa...

Suomessakaan ei saa ajaa autoa tai edes mopoa ilman että osoittaa kykenevänsä hallitsemaan ajoneuvoa ja tietää liikennesäännöt. Äänestää sen sijaan voi, vaikka ei edes tietäisi, mihin on ehdokastaan valitsemassa, vaikka vaan pitäisi ehdokkaan valokuvasta.

Kun olen esittänyt, että äänestäjän (ja mielellään siis myös ehdokkaan) pitäisi tietää joitain perusasioita yhteiskunnallisen päätöksentekomme perusteista, niin on epäilty, että etsisin vain "oikeita äänestäjiä". Ei, en minä halua siihen vaikuttaa, mitä ihmiset äänestävät, mutta jotain tolkkua yhteiskunnassa saisi olla - niin kuin vaikka liikenteessä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #219

Äänestäjät ottavat asioista selvää kykyjensä mukaan. En kannata "ajokorttia" äänestäjille. Suodattimen oikea paikka on ehdokasasettelussa ja vastuu puolueilla. Esim. Soini on sen hienosti alleviivannut. Edustuksellinen demokratiamme kestää hyvin jankuttavia, kapeakatseisia, yhden asian pilkunviilaajiakin, koska heitä ei kovin montaa eduskuntaan kerrallaan mahdu.

Osaa ryönästä kutsutaan kauniisti populismiksi ja on puolueiden asia, jos sitä haluavat edistää. Osa asiallisista, ilmiöitä ja ongelmia tasapuolisemmin käsittelevistä lähestymistavoista on myös populismia, hyvänlaatuista sellaista.

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #219

Sinänsä hyvä ajatus, mutta eikö olisi vähintäänkin yhtä tärkeää, että ehdokkaat hallitsisivat perusasiat yhteiskunnasta?
- Millaiset valmiudet opettajakoulutus antaa valtiovarainministeriksi tai pääministeriksi?

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

Tuskinpa Dimitri Qvintusin kyhäelmää kannattaa muuten kommentoida kuin todeta, että hän on sosialidemokraatti. Se kertoo kaiken. Kun on demari, kokee hyväksyttäväksi kirjoittaa blogin, joka perustuu valehteluun ja vääristelyyn. Erityisen mielellään demari pilkkaa toista ihmistä väittämällä hänen sanoneen sellaista mitä hän ei ole sanonut. Se on toverille niin helppoa.

No, sama koskee tietysti myös esim. Vasemmistoliiton, Vihreiden, RKP:n ja Kepun edustajia.

Antti Laitala

Jussi lähti pakolaiseksi ja Dimitri maksaa sen liksan. Ja vieläpä hymyssä suin. Jotenkin ristiriidassa kirjoituksen kanssa. SDP:Suomalainen diipadaapa puolue...

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Mahtavaa, Junes Lokka. Kun kerroin tässä sinusta totuuden niin heti riensit kavereillesi ja alkoi taas mustamaalaus. Sivua en mainitse, Junes Lokka voi siitä mainita, mutta pian tuo sivu on viranomaisten tutkinnanalaisessa käsittelyssä asianomistajarikoksen takia.

Junes Lokka
Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Lokka, sun kyky argumentoida on nollatasoa. Siksi se 300 ääntä määrittelee sinua juuri niin hyvin.

Käyttäjän SamiKorkiakoski kuva
Sami Korkiakoski

Siksi sun tyylisi ei sovi politiikkaan, Junes. Teit itsestäsi jo pellen siinä Ylen joku-pätkässä.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Taitaa olla niin, että moniarvoisuus ja monikulttuurisuus sekoitetaan toisiinsa. No näitä nämä toistensa vastakohdat menee niin monelta sekaisin. Koska arvot ja kulttuuri menevät sekaisin - on jeppe ihan pihalla ...sii blogisti ..

En näe kirjoituksessa mitään huvittavaa ... tuo on lähinnä iljettävää tökkimistä ... eikös Halla-Aho saanut enemmän ääniä kuin demarit yhteensä

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei saanut Halla-aho enempää ääniä kuin demarit yhteensä, sillä perussuomalaiset ja demarit saivat molemmat vain kaksi euroedustajaa läpi. Ilmeisesti maahanmuuttajalätinä on jo alkanut kyllästyttää ihmisiä. Oikeitakin ongelmia kun on.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Juu, onhan se Euroopan ongelma että siirtolaisia hukkuu Välimereen. Lisää onkimiehiä paikalle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei se kallista ole. Ihmisten tappaminen on paljon kalliimpaa puuhaa, ja ehdottomasti tuhoisampaa. Siihenkin näyttää monilla rahaa riittävän.

Junes Lokka

Onko sinulla minkäänlaista käsitystä määristä ja paljonko heidän ylläpito täällä maksaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Maahanmuuton kustannukset Suomessa ovat muistaakseni noin 670 miljoonaa euroa vuodessa. Valtion budjetti taitaa olla siinä 52 miljardin euron paikkeilla. Kyseessä ei siis ole mikään suuren suuri summa. Lisäksi kukaan ei ole laskenut paljonko maahanmuutto tuottaa, mutta epäilemättä paljon. Ja minusta on vastenmielistä ruveta heti puhumaan rahasta, kun on puhe ihmishengistä. Minkä arvoisia ne ovat?

Junes Lokka

Lähde tuolle 670 millille? Mitä se sisältää?

Tanskassa on laskettu kustannukset: http://rahmispossu.net/2014/01/31/5-000-tulijaa-ma...

Norjassa myös: http://jlokka.blogspot.fi/2013/03/tilastokeskuksen...

Tulos on, kuten näet, erittäin negatiivinen. Rahakulujen lisäksi tulevat lisääntynyt ja raaistunut rikollisuus, tauteja ym.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se sisältää maahanmuuton menot, jotka vuoden 2010 budjetissa olivat 170 miljoonaa euroa. Maahanmuuttajien on arvioitu lisäksi saavan 300 miljoonan euron verran sosiaalitukia ja käyttävän 200 miljoonan edestä sosiaali- ja terveyspalveluja, jolloin kokonaissummaksi tulee 670 miljoonaa euroa vuodessa.

Niin sanottu humanitaarinen maahanmuutto, jonka Halla-aho hieman keinotekoisesti erottaa työperäisestä, tuottaa Suomeen muun muassa sellaisia kavereita kuin eräskin Sierra Leonesta Ouluun neljä vuotta sitten muuttanut nuorukainen, joka tänä vuonna kirjoitti ylioppilaaksi. Edessä ovat korkeakouluopinnot ja tulossa erinomainen veronmaksaja, mikäli tällä ns. intrumentaalisella arvolla (Halla-ahon termi) nyt jotain väliä on.

Junes Lokka

Halla-aho ei "keinotekoisesti" erota tulosyitä, vaan Maahanmuuttovirasto myöntää oleskeluluvan joko humanitaarisin syin tai työtä varten. Nuo arviot eivät merkkaa mitään niin kauan kun kunnon laskelmia ei tehdä.

"Keskeinen ongelma on se, että on vaikea rajata ja määritellä sitä, mikä kaikki voidaan ja pitää laskea "maahanmuuton kustannuksiin". Vastaanottokeskusten määrärahat ovat esimerkki selkeistä menoeristä, mutta entäpä esimerkiksi seuraavat:

1) Rikoksiin syyllistyneiden maahanmuuttajien rikosuhreille aiheuttamat aineelliset ja ei-aineelliset vahingot? Poliisille, syyttäjälaitokselle, oikeuslaitokselle, vankeinhoitolaitokselle aiheutetut kulut? Entä ne epäsuorat kulut, jotka syntyvät siitä, että muiden asioiden käsittely esimerkiksi oikeuslaitoksessa ruuhkautuu. Suomen hallinto-oikeudet tukkeutuvat oleskelulupa- ja turvapaikkapäätöksiä koskevista valituksista. Kun maasta poistettava henkilö lennätetään poliisisaattueessa Afrikkaan, sekin maksaa messinkiä, mutta onko kyseessä maahanmuuton kustannus.

2) Maahanmuuton ja monikulttuurisuuden ympärille on muodostunut eräänlainen kotouttamis- ja suvaitsevaisuusteollisuus. Maahanmuuttajille räätälöidyt työhönohjausjärjestelmät, kielikoulutus, kulttuurivalmennus yms. yms. Voidaan ajatella, että ne ovat investointi tulevaisuuteen, ja että ilman niitä kyseiset maahanmuuttajat tulisivat tulevaisuudessa vielä kalliimmiksi veronmaksajalle, mutta toisaalta voidaan ajatella niinkin, että jos kyseiset maahanmuuttajat eivät olisi lainkaan maassa, vältyttäisiin sekä kotouttamisen että kotoutumisen epäonnistumisen aiheuttamilta kustannuksilta.

Vähemmistövaltuutetun toimisto ja sen aiheuttamat kustannukset. Jos maahan muuttaisi ainoastaan helposti kotoutuvia ja itsestään työllistyviä ihmisiä, maahanmuutto aiheuttaisi paljon vähemmän keskustelua ja kriittisiä asenteita, jolloin vähemmistövaltuutettua ja muita "rasismia" vastaan taistelevia viranomaisia ei tarvittaisi.

Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusjärjestöt saavat sekä valtiolta että kunnilta runsaasti rahallista tukea toimintaansa. Ovatko nämä maahanmuuton kustannuksia?

3) Kun asuinalueen asukkaista n. 20% on maahanmuuttajia, kantaväestö, tai maksukykyinen osa kantaväestöstä, alkaa harkita poismuuttoa. Kun alueen haluttavuus vähenee, laskee myös siellä olevien asuntojen ja liiketilojen arvo. Onko tämä arvonmenetys maahanmuuton kustannus?

4) Kuka itse asiassa on maahanmuuttaja? Tämä kysymys on aika oleellinen puhuttaessa maahanmuuton kustannuksista. Lakkaako henkilö olemasta maahanmuuttaja saadessaan Suomen kansalaisuuden? Kuuluvatko hänen Suomessa syntyneet lapsensa yhtälöön, ja ovatko heidän aiheuttamansa kustannukset maahanmuuton kustannuksia? Suomessa maahanmuutto on melko nuori ilmiö, eikä meillä juurikaan ole kokemusta muista kuin ensimmäisen polven maahanmuuttajista, mutta muualla Euroopassa on jo pitkään havaittu, että syrjäytyminen on ylisukupolvista.

5) Voidaan kysyä, onko ylipäänsä mielekästä laskea kaiken maahanmuuton nettovaikutusta. Maahanmuuttohan koostuu hyvin erilaisista tulijaryhmistä. On niitä, jotka selkeästi hyödyttävät yhteiskuntaa veronmaksajina ja osaajina. On niitä, joiden vaikutus on plus-miinus-nolla. Ja sitten on niitä, joiden tulo on selkeästi Suomen ja suomalaisten edun vastaista. Kannattaako näitä tulijoita käsitellä kokonaisuutena?"

http://halla-aho.com/scripta/lieksa_kasirysyn_part...

Miksi laskeminen onnistuu Tanskassa ja Norjassa, muttei Suomessa?

Yksi sierraleonelainen yksittäistapaus ei tee maahanmuutosta kannattavaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Näyttää siltä että olet kerrankin osittain kartalla: maahanmuutto on tosiaan luonut paljon uusia työpaikkojakin Suomeen.

Janne Petäjä

Kuinkahan humalassa tämä poika on juttunsa kirjoittanut?

Toimituksen poiminnat