Dimitri Qvintus

Puuhamies Putkonen, rikkinäinen taskulaskin ja maahanmuuton kustannukset

Perussuomalaisten Matti Putkonen aikoo huomenna kertoa maahanmuuton kustannuksista. Kyseessä on uusinta lokakuulta, jolloin Puuhamies Putkonen esitteli hatusta vedettyjä lukujaan. Huomenna nähdään, onko Putkosen taskulaskin edelleen rikki.

Kun Putkosen ja viranomaisten lukuja vertaa keskenään, tulee mieleen kotimainen elokuvaUuno Turhapuro armeijan leivissä: Puuhamies Putkonen on ottanut viranomaisten luvut ja käynyt piirtämässä nollat perään. Ja sen jälkeen hirveä meteli, että katsokaa nyt mitä minulla on kädessä.

Putkosen harmiksi tarkoitushakuiset ja virheelliset laskelmat eivät ole yhtä kuin faktaa. Jos maahanmuutosta haluaa faktatietoa, kannattaa kääntyä Kelan, maahanmuuttoviraston tai työ- ja elinkeinoministeriön puoleen.

Lisäksi voi kääntyä OECD:n puoleen. Sen mukaan maahanmuuton kustannukset ovat Suomelle plus-merkkiset. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju opasti Timo Soinia ja muistutti Twitterissä, että maahanmuuton kustannukset kyllä tiedetään: Nettona Suomi hyötyy.

Suomi ei pelkästään hyödy maahanmuutosta. Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Miksi? Koska suomalaiset ikääntyvät. Väestönkasvu ei yksinkertaisesti riitä.

Luulisi, että myös työuransa loppupuolella olevat perussuomalaiset, kuten Putkonen, kantaisivat huolta siitä, kuka rahoittaa heidän hyvinvointinsa myös silloin, kun he eivät enää muista syytä maahanmuuttovastaisuudelleen. Työperäinen maahanmuutto on heillekin vakuutus.

Puuhamies Putkonen saa muiden suomalaisten tavoin nauttia useista tuotteista ja palveluista, joiden kehittimisessä maahanmuuttajat ovat keskeisesti mukana. Kyse ei ole pelkästään pizzasta, jota Putkonen tilaa Perussuomalaisten luksustoimistoon, vaan huipputeknologian tuotteista.

Luin kuukausi sitten ruotsalaista Veckans Affärer -lehteä, jossa listattiin Ruotsin superlahjakkuuksia. Listan kärjessä oli kaksi maahanmuuttajaa, jotka ovat kehittäneet supersuositun mobiilisovelluksen. Listalla oli valtava määrä nuoria lahjakkuuksia, joiden nimi ei todellakaan ollut Svensson tai Karlsson. Tällaista tarvitaan lisää myös Suomeen.

Putkonen kyllä ymmärtää, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia. Toivottavasti hän ja muut perussuomalaiset ymmärtävät myös sen, että ihmisen lahjakkuus tai työn tuottavuus johtuu muista asioista kuin etnisestä taustasta.

Puuhamies Putkonen ei tietenkään puhu mitään siitä, kuinka paljon maahanmuutosta saadaan tuloja. Se on ymmärrettävää, koska silloin hän kumoaisi omat virheelliset väitteensä.

Putkonen toki ehtisi vielä tänään illalla tarkistaa oikeat luvut. Mutta tuskinpa hän niin tekee. On niin paljon helpompaa puuhastella tarkoitushakuisia leikkitutkimuksia vailla faktoja.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turusta tehty tutkimus (AMK, 2009) arvioi po. kuluiksi 37 milj.€, joten vuonna 2015 ollaan - ilmiön kasvusta johtuen - lähellä lukemaa 50 milj.€/v.
Asukkaita on 180.000, joista "muunkielisiä" on n. 10%. Lukema sisältää kaikki ko. kielet, joista venäjä, viro ja somali ovat kärjessä.
Tieto löytyy jälkijunassa julkisuuteen tulleesta kaupungin "sisäisestä asiakirjasta".

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minusta kannattaisi ennen arvostelua kuulla asia, jota on arvostelemassa. Noin yleisesti minusta tehdään. Silloin ehkä arvostelua voisi pitää paremmin perusteltuna?

Antti Joensuu

Mielenkiintoinen tutkimus on varmasti. Tämähän on ensimmäinen, toivottavasti laaja, tutkimus maahanmuuton kustannuksista.

Näitähän esim. Norja ja Tanska on tehnyt jo useita, eikä hyvältä näytä.

Mikäli tutkimyksessa otataan huomioon kaikki maahanmuuton aiheuttamat kustannukset, en olisi lainkaan yllättänyt jos kokonaiskustannukset ovat yli €2 miljardia. Tähän pääsee helposti, kun vertaa Norjan ja Tanskan vastaavia tutkimuksia Suomeen.

Millaisia arvauksia on muilla?

Sirpa Abdallah

Paljon mahdollista ettei kaikkia kustannuksia ole saatu selvitettyä, sillä kustannukset jakautuvat eri virastojen maksuiksi ja kaikki tuskin suostuvat paljastamaan niitä. Epäilen tätä vahvasti.

Miksihän ne ylipäätään pitää julistaa salaisiksi eikä tilastoida vuosittain kuten muutkin tilastokeskusken tilastoimat kustannukset?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ja paljon on mahdollista, ettei kaikkia hyötyjä ole saatu selvitetyksi. Hyötyjen suhteen välilliset hyödyt ovat usein varsin hankalia määritellä. Eli yhden suunnan kyseenalaistaminen on vähän turhankin tarkoituksenhakuista. Syntyy vaikutelma, ettei tosiasiat kiinnosta, vain oman mielipiteen vahvistaminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Lisäksi voi kääntyä OECD:n puoleen. Sen mukaan maahanmuuton kustannukset ovat Suomelle plus-merkkiset."

Pelkkää tuloahan tuo on jos menoja ei huomioida.

Sirpa Abdallah

Kannattaa lukea Juhani Huopaisen blogi tuosta OECD:n raportin tuloksesta ja mitä se todella kertoo.

http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142878-...

"Väite, että maahanmuutolla olisi positiivinen vaikutus, ei pidä OECD:n tietojen mukaan paikkaansa, kuten raportista poimituista taulukoista voidaan tulkita. Vaikutus on globaalisti lähellä neutraalia, ja pääsääntöisesti lievästi negatiivinen – on maita, joissa ollaan kranttuja maahanmuuton suhteen, ja nettohyöty jää positiiviseksi. Sitten on maita, joissa ei olla kranttuja, ja hyöty jää negatiiviseksi. Suomi kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Lisäksi trendi on Suomen osalta huonompaan suuntaan."

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Lisäksi voi kääntyä OECD:n puoleen. Sen mukaan maahanmuuton kustannukset ovat Suomelle plus-merkkiset."

Kirjoittaja operoi ilmeisesti tasolla 'Hesarin otsikot'?

http://jhuopainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142878-...

Sirpa Abdallah

Ilkka, näin saimme samanaikaisesti kirjoitettua kommenttimme ja viitattua samaan Juhani Huopaisen kirjoitukseen. No, kertaus on opintojen äiti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kertaus saattaa olla opintojen äiti mutta jankutus saa ihmiset suojautumaan. Nuivat syyllistyvät janktukseen koko ajan ja siinä mittakaavassa että alan miettiä että he eivät haluakaan että viestejänsä vastaanotetaan

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #33

Paitsi, että kyseessä jankutuksessa on saman ihmisen useaan kertaan saman asian toistosta. Edellä on kyse kahden eri henkilön kirjoittamasta saman linkin liittämisestä kommenttiinsa, joten se ei ole jankuttamista.

En tiedä ketä tarkoitat ylipäätään kommentillasi jankuttamisesta. Monesti on hyvä katsoa peiliin. ;)

Reijo Tossavainen

Odottaisit toveri Qvintus huomiseen, ja kertoisit mielipiteesi vasta sitten kun tiedät mistä puhua. Etukäteen mollaaminen on harvinaisen ala-arvoista. Toki tuttua demaripiireistä.

Sen verran paljastan huomista, että silloin kuullaan ensimmäisen kerran maahanmuutosta oikeaa tilastoihin perustuvaa faktaa. Tulossa mediajytky!

Sirpa Abdallah

Hienoa Reijo, vihdoinkin kuullaan jotain järisyttävää. Kuinkahan tässä malttaa nukkua yön yli? ;)

Kari Savinen

Reijolla on varmasti tuhtia tietoa tulossa, kun sossuilla on jo vetelät housuissa.

Tämä on kyllä huippujen huippu, että kommentoidaan ja kirjoitellaan blogeja jo ennen kuin varsinainen kommentoitava julkaistaan. ?

Tämän maahanmuuton kohdalla ole vahvasti sitä mieltä, että maamme rajoilla olisi oltava samat toimenpiteet, kuin on USA:lla, Australialla, Uudella-Seelannilla jne.
Eli jos pyrit maahan, on sinulla oltava työviisumi ja työpaikka tiedossa, tai rahaa aiottuun oleskeluun, tai sukulais- ym. suhteita, jotka elättävät sinut.
Ellei mainitut kriteerit täyty, on edessä matka lahtömaahan.

Oikeastaan tämä tarkastus pitäisi jo suorittaa lähtömaassa, että ei tulisi niitä turhia matkoja.

Maahan voi kyllä tulla työhön ja veronmaksajaksi, mutta ei loiseksi, muuten se velanotto vain kasvaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Puuhamis Putkonen on laskenut sellaiset luvut, jotka PS-puolue tarvitsee vaaleihin. Ihmisarvo jää toiseksi, kun persut puolustavat jytkyään ja puoluetuilla rakennettuja säätiöitään.

Mika Samuel Kiekkijev

En tiedä miksi, mutta kirjoituksen seurauksena palasi mieleeni vanha hajunsyöjät tv-mainos 70-80-luvun taitteesta, jossa "aina kun meidän Risto riisuu kenkänsä..."

Hmm...

No joka tapauksessa, aina kun sosiaalibyrokraattisen puolueen edustaja pujahtaa kaapista maahanmuuttokustannusten kanssa tulee ensimmäisenä mieleen valtiontukema asuntorakentaminen, ay-liike ja VVO.

Yhtälöön kun ynnätään sosiaalitoimi vuokranmaksajana, niin erityisesti pääkaupunkiseudulla ei varmasti haluta toimivaa laskinta nähdä.

Reijo Tossavainen

Toivottavasti mahdollisimman moni demariduunari lukee sdp:n tiedotuspäällikkö Qvintuksen blogin. Toivon sille mahdollisimman laajaa lukijakuntaa! Linkittäkää tämä blogi jakeluun!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Dimitrin osaksi näyttää tulleen tämä sisällyksetön suunsoitto. Paljon lettuilua, paljon asenteelisuutta, paljon pejoratiiveja eikä ensimmäistäkään faktaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Samaa ennakkokauhua on havaittavissa kaikissa puolueissa, ei joudeta paneeleihin ja lytätään kirjat jo ennakkoon, pyllistetään ennenkuin emäntä kerkiää.

Mika Selin

Onko luvuissa laskettu mukaan myös maahanmuuttajien tekemät murhat ja raiskaukset?
Tämä blogi kirjoitus on taas yksi hyvä syy olla äänestämättä sossuja. Valkoinen hetero duunari ei sovi enää demareiden maailmankuvaan. Veroja nostetaan ja muslimeja hyysätään.

Jari Leino

Maahanmuuton kustannuksia ei tietenkään ole laskenut Putkonen, vaan perussuomalaisten ajatuspajan palkkaama tutkija.

Työtä on viivästyttänyt se, että virallisten tilastojen saamisessa tutkimuskäyttöön on ollut ongelmia. Tämä todistaa, miten maahanmuuttoon liittyviä kustannuksia yritetään Suomessa salata.

Tämä sinun blogikirjoituksesi puolestaan todistaa miten paljon totuuden paljastuminen pelottaa demareita.

Suomi ei tietenkään tarvitse minkäänlaista maahanmuuttoa. Muutama hyvin sopeutuva voidaan ottaa, mutta välttämättä ei tarvita ketään. Jatkuva kasvu ei voi olla ihanteena. Suomen eläkejärjestelmän pyramidihuijaus on ratkaistava muilla keinoin. Maahanmuutto, etenkään sosiaaliturvaperäinen, ei siihen auta.

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari

Avaatko pari ensimmäistä niistä muista keinoista, joilla ikäpyramidin ongelma ratkaistaan.

Jari Leino

Jos kysyit minulta, niin ikäpyramidin ongelmaa ei ratkaista millään, kaikkein vähiten maahanmuutolla, koska myös maahanmuuttajat vanhenevat. Lisäksi sosiaaliturvaperäinen maahanmuuttaja on taakka sosiaaliturvajärjestelmän kannalta.

Suuret ikäluokat kuolevat aikanaan. Seuraavien parinkymmenen vuoden aikana meidän on käytettävä paljon rahaa vanhustenhuoltoon eikä sitä voi välttää oikein millään.

Eläkejärjestelmän pyramidihuijausta voitaisiin lievittää säätämällä eläkekatto esim. 2500 euroon. Tästä tuleva nettosäästö olisi eduskunnan tietopalvelun laskelmien mukaan 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Pitkällä tähtäimellä pitäisi pyrkiä siihen, että suomalaisten nuorten tulevaisuudenusko ja kansallinen itsetunto palautuisivat ja he haluaisivat tehdä lisää suomalaisia lapsia.

Suomen talous lähtee nousuun vain EU:sta ja eurosta eroamalla. Tällöin noin 30% devalvaatio vetää viennin nousuun ja luo kysyntää suomalaisille tuotteille myös kotimarkkinoilla.

Keinot ovat melko yksinkertaisia, jos vain poliittista tahtoa löytyy. Pahin este uudistukselle ovat demarien kaltaiset dinosauruspuolueet, jotka eivät halua luopua saavutetuista eduistaan (eli poliittisista suojatyöviroista yms.).

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Leino. Mihin perustat näkemyksesi suomalaisten nuorten heikosta kansallisesta itsetunnosta. Kun vertaan omaa nuoruuteni aikaa 70-luvulla uskallan väittää, kolmen aikuisen lapsen isänä, että tämänpäivän nuorilla on kansallinen itsetunto kohdillaan heidän liikkuessaan kielitaitoisina maailmalla pystyssä päin, eivätkä mieti kuten meidän ikäpolvi ulkomaalaisista, että "mitähän nuokin meistä puhuu ja ajattelee" EU:n kannatus on suurinta juuri nuorten keskuudessa mikä todistaa heidän omaavan vahvan kansallisen itsetuntunnon ja sen, että olemme tasavertainen kansakunta kansakuntien joukossa.

Jari Leino Vastaus kommenttiin #22

Minä kun luulin sitä pelkäksi myytiksi, että joku ajattelee ulkomaalaisista, että "mitähän nuokin meistä ajattelee", mutta nyt se henkilö on löytynyt! Sehän on Arto Granlund! :)

EU tarkoittaa nimenomaan kansallisvaltioiden ja kansallisen itsetunnon tuhoamista, jotta orjien harmaata massaa olisi helpompi hallita. Jo kolmatta vuosikymmentä jatkunut suomalaisuuden alasajo ja mädättäminen ei ole voinut olla vaikuttamatta myös nuoriin.

Mutta maahanmuuton kuluihin saadaan onneksi selvitystä puolentoista tunnin päästä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

"Nuori Granlund",EU on siis sinunkin mielestäsi täysin suvereenin itsenäisen lainsäädäntövallan omaavien valtioiden liitto.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tarvitaan enemmän veronmaksajia. Tai on alettava leikkaamaan etuuksia ja edunsaajien määrää.

Sorsa oli oikeassa -90 luvun alussa todetessaan, että tarvitaan 50000 maahanmuuttajaa vuodessa. Ongelmia tietenkin tulee. Mutta esim Ruotsissa ja saksassa ei sellaista kestävyysvajetta ole.

Tilanne olisi erilainen nyt. Suurin osa heistä kuitenkin olisi työllistynyt. Sellainen muuttoliike aihettaa kaikenlaista rakentamisen ym muutakin tarvetta jo itsessään.

Mutta kuten savinen ylempänä toteaa systeemiä on muutettava siten, että töihin on mentävä. Myös verotuksen pitäisi kannustaa tähän.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Suomi tarvitsee maahanmuuttoa. Miksi? Koska suomalaiset ikääntyvät. Väestönkasvu ei yksinkertaisesti riitä."

Demarilogiikka, suomalaiset ikääntyvät ja maahanmuuttajat eivät ikäänny, tästä on varmasti taas tieteellistä näyttöä.

Voi tuo tietysti pitää paikansa, on tänä suomeen vuosien mittaan tullut todella isokokoisia ja parrakkaita lapsipakolaisia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Freddylle rautalankasta, Kun itse synnyin, kuulun suuriin ikaluokkiin, meitä syntyi 103000 lasta, vuosina 1945-50 keskimäärin 100000. Kun esikoisemme syntyi hänen ikäluokkansa lukumäärä 0li 55000. Nyt suuret ikäluokat alkaa olla kokonaisuudessaan eläkkeellä ja ei tarvitse olla mikään järjen jättiläinen ymmärtääkseen, että huoltosuhteemme edellyttää tulevaisuudessa nykyistä enemmän työvoimaa jos aiomme taata ikäihmisille arvoisensa vanhuuden. Lohdutukseksi Freddylle, 30-vuoden kuluttua asiantila helpottuu kun suurilla ikäluokilla Lauri Viitaa lainaten on "metri multaa rinnan päällä, ja loput selän alla"

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Ja 30-vuoden päästä tarvitaan taas maahanmuuttajia koska nykyinen mamubuumi jää eläkkeellä.

Ikiliikkuja on vihdoin keksitty!

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Ajattelin tänä aamuna, että kuinkahan suuri huutomyrsky aiheesta nousee - lähinnä siis "väärin laskettu!" -huutoja. En huomannut, että juna oli jo liikkeellä. Demareille ei näköjään riitä, että arvostelisi tiedotettua asiaa vaan liikkeellä pitää olla jo etukäteen. Populismia siinä on yllin kyllin, mutta asiaa hyvin vähän. Lisäksi asetelma ainakin paljastuu - humanitaarista maahanmuuttoa ei saa tarkastella taloudellisesta näkökulmasta.

Tällaiset ulostulot taitavat napsahtaa omaan nilkkaan, aivan kuten Nasima Razmyarin ennenaikainen vaahtoaminen Jussi Halla-ahon ehdokkuudesta 15.1.2015:
"Huomenna perjantaina Halla-aho tulee ilmoittamaan asettuvansa eduskuntavaaliehdokkaaksi teemanaan maahanmuutto. Kampanjan tavoitteena on kerätä jokaisen rasistin ääni Helsingistä ja ratsastaa Pariisin terroristi-iskuilla suuremman kannatuksen toivossa."
http://blogit.iltalehti.fi/nasima-razmyar/2015/01/...

Jos te demarit keskittyisitte myös korjaamaan humanitaarisen maahanmuuton lieveilmiöitä, saisitte osan kannatuksestakin. Mutta niin kauan kuin on vain yksi suurempi puolue, joka haluaa aiheeseen tarttua, jatkuu tämä vieraisiin pöytiin huutelu. Toistan sen, minkä olen aiemmin sanonut: "Koska ongelmista vaikeneminen ei koskaan ole ratkaissut yhtään mitään, on selvää että monikulttuuriliike tekee itselleen karhunpalveluksen pyrkimällä vaikenemaan ongelmista niiden ratkaisemisen sijaan."

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Viittaan kommenttiini #1. Turku yritti salata ko. tutkimuksen. Se taas on linjassa sen kanssa, että Suomesta ei saa pyydettäessä viranomaislaskelmia näistä kuluista.
http://ri.search.yahoo.com/_ylt=A0LEV0Za7hxV5X8A3e...

Salaaminenhan oli osa sdp:n entisen puheenjohtajan, Jutta Urpilaisen EU-tukipolitiikkaa. Se todettiin lainvastaiseksi, siis se salaaminen - politiikka taas kärsi haaksirikon.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Hienosti Dimitri taas niputti yhteen työperäisen, hyödyllisen maahanmuuton(jota saatetaan tarvita), ja humanitaarisen, haitallisen maahanmuuton, joka maksaa meille rahaa ja ihmishenkiä

Käyttäjän IlpoSuominen kuva
Ilpo Suominen

Humanitaarinen maahanmuutto on epäedullisinta lähtömaille itselleen:

https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

Sirpa Abdallah
Mikko Raudus

Käyppä toveri katsomassa, minkälaisia kustannuksia tulee entisestä neuvostoliitosta tulleilta.

http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/201...

Toimituksen poiminnat